nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Porodnišnica v Čakovcu je prikrila, da je prvi hrvaški novorojenček v 2020 Rom

Deli na:
Porodnišnica v Čakovcu je prikrila, da je prvi hrvaški novorojenček v 2020 Rom

Foto: Facebook

Porodnišnica v Čakovcu je skupaj z oblastmi Medžimurske županije prikrila, da je pri njih letos prvi prijokal na svet Rom ter za prvo v letu 2020 razglasila kasneje rojeno deklico. Na to je opozoril poslanec romske manjšine Veljko Kajtazi, ki sumi, da gre za diskriminacijo. Direktor porodnišnice je dejal, da je šlo za napako in se opravičil.

Župan Medžimurske županije Matija Posavec je 1. januarja na Facebooku objavil fotografije iz porodnišnice v Čakovcu, na katerih pozira z deklico, ki naj bi se v županiji rodila kot prva v letošnjem letu, in njenimi starši.

Poslanec Kajtazi je dva dni zatem opozoril na napako bolnišnice, saj da se je prvi rodil romski otrok. V zapisu na Facebooku je vprašal, zakaj so ta podatek prikrili. Vprašal se je tudi, če gre z tem primeru za diskriminacijo in kršitev človekovih pravic. Od odgovornih pa je zahteval javno opravičilo.

Direktor porodnišnice v Čakovcu Tomislav Novinščak je za regionalno televizijo N1 priznal, da je šlo za napako v komunikaciji. "Prevzemam odgovornost za vse, a se ne morem strinjati, da gre v tem primeru za diskriminacijo," je dejal in dodal, da je mati otroka, ki se je rodil prvi, oprostila napako.

Međimurski župan Matija Posavec pa je za HTV dejal, da mu je žal, ker se politizira tako lep dogodek, kot je rojstvo otroka, in se izkorišča za nabiranje političnih točk, še poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

loading...
Loading...