Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poročilo iz ponorele Nemčije: mladi migranti divjajo na javnih kopališčih in ustrahujejo kopalce (VIDEO)

Deli na:
Poročilo iz ponorele Nemčije: mladi migranti divjajo na javnih kopališčih in ustrahujejo kopalce (VIDEO)

Prizor s prenapolnjenega bazena v Düsseldorfu. - Foto: YouTube

Zaradi visokih temperatur se v Nemčiji množice zgrinjajo na javna kopališča, na katerih vse pogosteje prihaja do množičnih fizičnih spopadov.

Do podivjanega skupinskega pretepa je tako prišlo na javnem kopališču v vestfalskem mestu Haltern am See. Pretepači so za obračunavanje uporabili stole in druge predmete.

Pretep je ustavila tamkajšnja policija, ki je v svoje poročilo zapisala, da številne udeležence pretepa ni mogla zaslišati na kraju dogodka, in sicer zato, ker ni imela s seboj tolmačev.

V Düsseldorfu je prišlo do množičnega pretepa na kopališču, v katerem je bilo udeleženo več sto ljudi. Spopad je zanetil spor med nekim Turkom in skupino arabskih migrantov iz Severne Afrike.


Pri tem se je skupini pridruževalo čim več arabskih rojakov, tako da se je Turek nazadnje moral soočiti z okoli 400 jeznimi Arabci. Turka in njegovo štiričlansko družino je morala s kopališča rešiti policija. Napetosti na bazenu je moralo miriti kar 60 policistov.


Na javnem kopališču v mestu Essen je osem mladih moških napadlo skrbnika na bazenu in ga poškodovalo. Ko je prišel njegov sodelavec, so mladeniči napadli še njega. Šele ko je prišel še tretji skrbnik, so se napadalci razbežali in pri tem še udarili 12-letno deklico. Deklico in skrbnika bazena so morali odpeljati v bolnišnico.

Mohamed Issa, šef zasebnega varnostnega podjetja Issa Security iz Essna, je za Westdeutsche Allgemeine Zeitung dejal, da so za nasilje na javnih kopališčih večinoma odgovorni mladi migranti. »Skupaj trči veliko testosterona, različnih kultur in mentalitet. In nobena skupina se noče podrediti drugi.«


Zaposleni v podjetja Issa Security patruljirajo po številnih javnih kopališčih v Porurju. Kot pravi Issa, ki je po rodu iz Palestine, je dovolj napačen pogled, da na kopališču izbruhne pretep. »Misel, da pametnejši odneha, v številnih arabskih družbah ne velja,« opozarja Issa.

Varnostniki, ki so po rodu migranti, imajo prednosti in slabosti. »Številni migranti, ki delajo kraval na bazenih, menijo, da je tak varnostnik eden od njih. V pomoč je isti izvor predvsem pri jeziku. Številne spore ne bi mogli umiriti, če bi uporabljali samo nemščino,« še pravi Issa.

Zaradi nasilja na javnih kopališčih se je oglasil tudi predsednik nemškega zveznega združenja javnih kopališč Peter Harzheim, ki zahteva stroge ukrepe. »Število razgretežev se povečuje z dneva v dan. To je grozljiv razvoj. Moramo posredovati s trdo roko,« je še dejal Harzheim za Rheinischen Post.