Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

»Popolno razdejanje«: letalo treščilo na stanovanjske hiše

Deli na:
»Popolno razdejanje«: letalo treščilo na stanovanjske hiše

Foto: Reuters

V nesreči manjšega letala v ameriški zvezni državi Connecticut, ki je v petek treščilo na hiši, so po zadnjih podatkih umrli štirje ljudje, dva potnika na letalu in dve osebi v eni od hiš v kraju New Haven. Na letalu naj bi bila 54-letni moški in njegov 17-letni sin.

Nesreča se je zgodila v petek okoli poldne po krajevnem času ob pristajanju na letališču Tweed New Haven, okoli 130 kilometrov severovzhodno od New Yorka, ob slabem vremenu. Letalo naj bi po besedah predstavnice letališča zgrešilo pristajalno stezo in letelo naprej, poroča britanska mreža BBC.

Letalo, ki je poletelo z bližnjega letališča Teterboro v New Jerseyju, je treščilo v dve hiši. V eni od teh sta se v času nesreče nahajala otroka, stara leto dni in 13 let, ki naj bi bila najverjetneje med žrtvami. Materi se je uspelo rešiti iz hiše. Hiši, od katerih je bila druga nenaseljena, je ob strmoglavljenju letala zajel ogenj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je včeraj sporočil predstavnik lokalnih gasilcev, so v ostankih letala našli dve trupli, še dve pa v eni od obeh hiš. Drugih podrobnosti ni razkril, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Župan kraja East Haven, kjer je letalo treščilo v hiši, je za ameriško televizijo NBC kraj nesreče opisal kot "popolno razdejanje".

Letalo vrste turbo commander 690B na propelerski pogon lahko pelje od sedem do deset potnikov ter posadko. V času nesreče naj bi bile po podatkih pristojne uprave za varnost prometa na letalu dve ali tri osebe.

Mediji v ameriški zvezni državi Oregon pa so sklicujoč se na družinske člane poročali, da je letalo pilotiral eden od nekdanjih vodilnih mož Microsofta Bill Henningsgaard, na letalu pa je bil tudi njegov 17-letni sin Maxwell, poroča AFP. Oblasti sicer njune identitete še niso želele potrditi.