ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Svet

Ponorelega morilca dveh otrok čaka dosmrtna ječa

Deli na:
Ponorelega morilca dveh otrok čaka dosmrtna ječa

Foto: Reuters

Na sodišču v Belgiji se je danes zaključil sodni proces v primeru morilskega pohoda iz začetka leta 2009. Takrat je mladenič v vrtcu v brezciljnem napadu z nožem ubil dva otroka in eno vzgojiteljico, za kar bo moral za zapahe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sodišče je danes 24-letnika spoznalo za krivega in ni prisluhnilo obrambi, ki se je sklicevala na neprištevnost zaradi duševnih motenj. Višine kazni sicer danes še niso določili, napadalcu pa grozi dosmrtna ječa.

Porota je mladeniča, ki je svoj napad izvedel v belgijskem mestu Dendermonde, spoznalo za krivega štirih umorov. Pred morilskim pohodom v vrtcu je namreč 24-letnik ubil upokojenko.

Obramba se je sklicevala na mnenja nekaterih strokovnjakov, ki so pri morilcu odkrili znake shizofrenije. Namesto v zapor so ga tako odvetniki skušali spraviti v ustrezno psihiatrično ustanovo, a jim porota ni ugodila.

Med sojenjem je obramba prebrala tudi pismo obtoženca, v katerem je ta pojasnjeval svoja dejanja. "V teh letih sem se želel sam prepričati, da lahko nekoga ubijem. Žal mi je za umore," je zapisal.

Loading...