feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Ponorelega morilca dveh otrok čaka dosmrtna ječa

Deli na:
Ponorelega morilca dveh otrok čaka dosmrtna ječa

Foto: Reuters

Na sodišču v Belgiji se je danes zaključil sodni proces v primeru morilskega pohoda iz začetka leta 2009. Takrat je mladenič v vrtcu v brezciljnem napadu z nožem ubil dva otroka in eno vzgojiteljico, za kar bo moral za zapahe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sodišče je danes 24-letnika spoznalo za krivega in ni prisluhnilo obrambi, ki se je sklicevala na neprištevnost zaradi duševnih motenj. Višine kazni sicer danes še niso določili, napadalcu pa grozi dosmrtna ječa.

Porota je mladeniča, ki je svoj napad izvedel v belgijskem mestu Dendermonde, spoznalo za krivega štirih umorov. Pred morilskim pohodom v vrtcu je namreč 24-letnik ubil upokojenko.

Obramba se je sklicevala na mnenja nekaterih strokovnjakov, ki so pri morilcu odkrili znake shizofrenije. Namesto v zapor so ga tako odvetniki skušali spraviti v ustrezno psihiatrično ustanovo, a jim porota ni ugodila.

Med sojenjem je obramba prebrala tudi pismo obtoženca, v katerem je ta pojasnjeval svoja dejanja. "V teh letih sem se želel sam prepričati, da lahko nekoga ubijem. Žal mi je za umore," je zapisal.

loading...
Loading...