Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pomočnik hrvaškega ministra albanskemu zaporniku ukradel televizor?

Deli na:
Pomočnik hrvaškega ministra albanskemu zaporniku ukradel televizor?

Fotografija je simbolična. - Foto: arhiv Reporterja

Pomočnik hrvaškega pravosodnega ministra za zaporniški sistem Anđelko Dundić je kazensko ovaden, ker naj bi v zaporu v Dubrovniku zaporniku odtujil televizor.

Ovadbo je za hrvaške medije potrdilo dubrovniško tožilstvo. Kazenska ovadba je iz aprila letos, ko je bil Dundić zaposlen v zaporu v Dubrovniku.

Dundića bremenijo, da si je leta 2012 je prisvojil televizor LCD, ki ga je imel v dubrovniškem zaporu albanski državljan. Potem ko je zapornik prestal kazen zaradi trgovine z ljudmi in tihotapljenja mamil, je Albanec sporni televizor pustil v zaporu, Dundić pa naj bi ponaredil njegov podpis, ki je potrjeval, da ga je ob odhodu iz zapora vzel. Dundić naj bi potem televizor obdržal zase, je spomladi poročal časnik Dubrovački vjesnik.

Zgodbo je danes osvežil Jutarnji list, ki je objavil, da je kazensko ovadbo zaradi velike tatvine proti Dundiću vložil direktor zapora v Dubrovniku aprila letos. Do srede aprila je Dundić opravljal naloge samostojnega nadzornika pravosodne policije, nato pa je na povabilo ministra Anta Šprlje prestopil v ministrstvo za pravosodje. Oba sta člana vladajoče stranke Most, danes poroča Jutarni list.

Na pravosodnem ministrstvu niso želeli komentirati ovadbe proti pomočniku ministra ter se pri tem sklicevali na tajnost podatkov o poteku preiskave.

Šprlje bi moral odstaviti tudi Dundićevega predhodnika s položaja pomočnika za pravosodni sistem Slavka Kovačevića, ker je bil leta 2004 pravnomočno obsojen zaradi povzročitve hudih telesnih poškodb mladoletniku. Tudi Kovačević je član Mosta.