Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poljska ruskega novinarja obtožila vohunjenja in mu preklicala dovoljenje za bivanje

Deli na:
Poljska ruskega novinarja obtožila vohunjenja in mu preklicala dovoljenje za bivanje

Foto: Reuters

Varšava je danes novinarju ruske tiskovne agencije RIA Novosti Leonidu Sviridovu preklicala dovoljenje za bivanje. Poljske oblasti ga sumijo vohunjenja, Sviridov pa je povedal, da se bo na odločitev pritožil.

Poljsko zunanje ministrstvo je že oktobra lani na zahtevo agencije za notranjo varnost ABW zaradi suma vohunjenja Sviridovu preklicalo novinarsko akreditacijo. Sedaj pa so varšavske oblasti na zahtevo ABW in po preučitvi zaupnega dosjeja novinarja razveljavile še njegovo dovoljenje za bivanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sviridov se lahko na odločitev pritoži na uradu za imigracije, kar je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass že napovedal. Če bodo pritožbo zavrnili, bo imel Sviridov 30 dni časa, da zapusti Poljsko, je povedala tiskovna predstavnica varšavskih oblasti Ivetta Bialy.

Odnosi med Poljsko in Rusijo so napeti vse od lanske ruske priključitve Krima. Varšava je tesna zaveznica ukrajinske prozahodne vlade.

Poljske oblasti so v ponedeljek zavrnile vstop v državo skupini ruskih motoristov, ki so se ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne podali na turnejo iz Moskve do Berlina. Kot so sporočile obmejne oblasti, motoristi, člani motorističnega kluba Nočni volkovi, ki je trden podpornik ruskega predsednika Vladimirja Putina, niso izpolnjevali formalnih pogojev za vstop v državo.