Revija Reporter
Svet

Policija: Mohamed Merah je mrtev, usoden je bil skok skozi okno

STA

22. mar. 2012 10:43 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Francoski notranji minister Claude Gueant je danes potrdil, da je Mohamed Merah, ki je na jugu Francije ustrelil sedem ljudi, mrtev. Kot je povedal, je umrl pri skoku skozi okno kopalnice, v katero se je zatekel, ko so v njegovo stanovanje v Toulousu dopoldne vdrli policisti.

 

"Skočil je skozi okno z orožjem v roki in pri tem streljal. Umrl je na tleh," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povedal Gueant.
 
Minister je še pojasnil, da je bil v posredovanju en policist ranjen, dva pa sta v šoku. Prej so sicer poročali, da so bili ranjeni trije pripadniki policije.
 
Iz stanovanja, kjer se je več kot 32 ur zadrževal Merah, je bilo pred tem kakih pet minut slišati streljanje in detonacije, poročajo tuje tiskovne agencije. Po navedbah policije naj bi bilo izstreljenih okoli 300 nabojev.
 
Policija se je sicer do srede zvečer pogajala z Merahom, ki naj bi bil močno oborožen in naj bi bil povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, vendar ga niso prepričali v predajo. Odgovornost za napade je priznal, a izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več.
 
Danes dopoldne so nato v stanovanje vdrle posebne enote francoske policije.
 
23-letni Merah je v ponedeljek pred judovsko šolo na jugu Francije ubil štiri ljudi, prejšnji teden pa je v dveh napadih ubil tri vojake.