Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Svet

Policija: Mohamed Merah je mrtev, usoden je bil skok skozi okno

Deli na:

Francoski notranji minister Claude Gueant je danes potrdil, da je Mohamed Merah, ki je na jugu Francije ustrelil sedem ljudi, mrtev. Kot je povedal, je umrl pri skoku skozi okno kopalnice, v katero se je zatekel, ko so v njegovo stanovanje v Toulousu dopoldne vdrli policisti.

 

"Skočil je skozi okno z orožjem v roki in pri tem streljal. Umrl je na tleh," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povedal Gueant.
 
Minister je še pojasnil, da je bil v posredovanju en policist ranjen, dva pa sta v šoku. Prej so sicer poročali, da so bili ranjeni trije pripadniki policije.
 
Iz stanovanja, kjer se je več kot 32 ur zadrževal Merah, je bilo pred tem kakih pet minut slišati streljanje in detonacije, poročajo tuje tiskovne agencije. Po navedbah policije naj bi bilo izstreljenih okoli 300 nabojev.
 
Policija se je sicer do srede zvečer pogajala z Merahom, ki naj bi bil močno oborožen in naj bi bil povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, vendar ga niso prepričali v predajo. Odgovornost za napade je priznal, a izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več.
 
Danes dopoldne so nato v stanovanje vdrle posebne enote francoske policije.
 
23-letni Merah je v ponedeljek pred judovsko šolo na jugu Francije ubil štiri ljudi, prejšnji teden pa je v dveh napadih ubil tri vojake.
Loading...