Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Polarnim temperaturam v ZDA še ni videti konca

Deli na:
Polarnim temperaturam v ZDA še ni videti konca

Foto: Reuters

Newyorčani so se včeraj znova zbudili v polarni mraz, saj se je temperatura spustila kar 16 stopinj Celzija pod ničlo. V ponedeljek so si lahko malce oddahnili od tako nizkih temperatur, ki sicer v zadnjih tednih pestijo večji del ZDA, po novem pa se širijo tudi na zahod, v Kalifornijo.

Vremenoslovci pravijo, da naj bi zmrzovalo tudi v Kaliforniji, zagotovo pa bo snežilo v gorovju Rocky Mountains nekoliko bolj proti vzhodu. Nič kaj presenetljiva pa ni napoved, da bo snežilo tudi na plažah Severne in Južne Karoline.

Severovzhod ZDA in nato še jug sta letošnjo zimo navajena že vsega hudega. Ponedeljkovo snežno neurje na jugu je vodilo v odpovedi kakih tisoč letov, zaprtje šol in prometni kaos od Teksasa do Atlantika. Včeraj sta v delih Georgie, Tennesseeja in obeh Karolinah znova padala dež in sneg.

Severovzhod in srednji zahod ZDA medtem spet pestijo nizke temperature. Newark v zvezni državi New Jersey je bil zjutraj zavit v minus 17 stopinj, kar je še en v vrsti rekordov, ki pa jih več nihče ne more spremljati, saj se praktično vsak dan postavljajo novi. Burlington v zvezni državi Vermont je na primer v ponedeljek podrl rekord z minus 28 stopinjami.

Kot da vse to še ni dovolj, se medtem že pripravlja nov ledeni mraz na severu čez mejo v Kanadi, ki naj bi dve tretjini ozemlja ZDA na vzhodu zajel v četrtek.