Revija Reporter
Svet

Pohvale za Melanio Trump: Vse bolje se znajde v vlogi prve dame

Reporter

12. mar. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Melania Trump je v zadnjih tednih vse bolj aktivna v vlogi prve dame; gostila je večerjo guvernerjev in kosilo žensk ob mednarodnem dnevu žena.

Čeprav s sinom Barronom še naprej v glavnem ostaja v New Yorku, kjer fant obiskuje šolo, je Melania Trump v preteklih tednih opravila svoje prve družabne funkcije kot prva dama. Povečano aktivnost opažajo in hvalijo tudi ameriški komentatorji.

V času podelitve oskarjev je v Washingtonu gostila večerjo za guvernerje, za organizacijo dogodka pa si je prislužila pohvale moža, ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

S ponosom vabim guvernerje na dogodek, kjer pridemo skupaj kot en narod brez političnih etiket in strankarskih interesov, je sporočila ob večerji.

Prejšnji teden je ob dnevu žena na kosilu gostila 50 žensk, med njimi veleposlanic, članic Trumpovega kabineta in vsaj eno senatorko, za povrh pa še soprogovo hčerko Ivanko. »Z vami bom delala in si prizadevala, da spol osebe ne vpliva na njeno obravnavo v družbi,« je dejala gostjam.

Ob teh dveh prireditvah je moža Donalda spremljala na srečanjih s tujimi državniki in delala družbo njihovim soprogam. Prislužila si je stoječe ovacije, ko je prišla poslušat Trumpov govor v kongres.

Posledično z večjo opaznostjo ji je zrasla tudi priljubljenost. V anketi CNN se je v marcu primerjavi z obdobjem pred januarsko inavguracijo njenega moža dvignila za kar 16 odstotkov, s 36 v januarju na 52 v marcu.