madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Po orkanu 2,5 milijona gospodinjstev v ZDA še brez elektrike, deset tisoči brez doma

Deli na:
Po orkanu 2,5 milijona gospodinjstev v ZDA še brez elektrike, deset tisoči brez doma

Foto: Reuters

Na vzhodni obali ZDA je pet dni po orkanu Sandy brez električne energije še vedno poltretji milijon gospodinjstev, je v soboto zvečer sporočilo ameriško ministrstvo za energetiko. Medtem meteorologi opozarjajo, da bi lahko območje v tednu, ki prihaja, prizadelo novo neurje.

Severovzhod ZDA naj bi tako v sredo in četrtek zajelo zelo hladno, vetrovno in deževno vreme, ponekod pa je napovedano tudi sneženje. Ameriški Rdeči križ je zato pospešil prizadevanja za pomoč ljudem, ki jih je prizadel orkan Sandy.

Tako pripravljajo zatočišča, kamor bi se lahko zatekli ljudje, ki so še vedno brez ogrevanja. Tam bodo poskrbeli tudi za zaloge hrane in odej. Samo v petek je Rdeči križ prizadetim razdelil okoli 400.000 obrokov hrane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner zvezne države New York Andrew Cuomo je danes opozoril, da bo več deset tisoč ljudi, katerih domovi so zaradi orkana ostali brez ogrevanja, ob pričakovani ohladitvi potrebovalo nadomestno namestitev.

Po guvernerjevih besedah bo s padanjem temperatur postalo "vse bolj jasno", da v domovih brez ogrevanja ni mogoče živeti, zato bodo morali drugo zatočišče poiskati tudi tisti, ki tega doslej niso želeli.

Newyorški župan Michael Bloomberg pričakuje, da bodo morali samo v tem mestu poskrbeti za od 30.000 do 40.000 ljudi, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Brez elektrike je še vedno 1,2 milijona gospodinjstev v zvezni državi New Jersey, več kot 870.000 v zvezni državi New York, okoli 150.000 v Pensilvaniji ter več kot 130.000 v Connecticutu.

Orkan Sandy je v ZDA terjal več kot 100 človeških žrtev, gmotno škodo pa ocenjujejo na več kot 50 milijard dolarjev. Opustošil je tudi obubožani Haiti, kjer je vzel več kot 50 življenj.

Loading...