blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

Po Nemčiji policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob vrhu G20

Deli na:
Po Nemčiji policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob vrhu G20

Foto: Reuters

V osmih nemških zveznih deželah danes potekajo policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob robu julijskega vrha skupine G20 v Hamburgu.

Kot je sporočila policija v Hamburgu, so racije, s katerimi želijo pridobiti dodatne dokaze, začeli zgodaj davi. Posebna komisija je pred tem več mesecev pregledovala posnetke izgredov.

Po navedbah policije so danes preiskali "dvomestno število" stanovanj levičarjev, med drugim v Berlinu, Hamburgu, Hessnu, Severnem Porenju-Vestfaliji, Baden-Württembergu, Saški-Anhalt, Porenju-Pfalškem in na Spodnjem Saškem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Racije potekajo pod okriljem 170-članske komisije, ki je bila ustanovljena julija po kaotičnih in nasilnih protestih t.i. Črnega bloka v hamburški četrti Bahrenfeld. Preiskovalci so več mesecev preučevali več tisoč video posnetkov, fotografij in posnetkov nadzornih kamer, ki so nastali v času izgredov.

Policija je ob robu vrha G20 7. julija posredovala proti kakim 200 protestnikom, ki so jih obmetavali s kamenjem in steklenicami. Mediji so preučili tri video posnetke policijskega posredovanja in poročali, da so izgredniki v policiste vrgli tri signalne bakle.

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije danes ni bilo racije v levičarskem hamburškem kulturnem centru Rote Flora, ki je bil tarča kritik po izgredih. So pa po poročanju nemškega Deutsche Welle preiskali domovanje levičarja Deniza Ergüna, vodje antiimperialistične skupine, ki je sodelovala v izgredih.