Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Petraeusova ljubimka ne bo šla v zapor

Deli na:
Petraeusova ljubimka ne bo šla v zapor

Foto: Reuters

Ameriško pravosodno ministrstvo je Paulo Broadwell, nekdanjo ljubimko nekdanjega direktorja obveščevalne agencije Cia Davida Petraeusa obvestilo, da je ne bodo kazensko preganjali zaradi groženj ženski s Floride, za katero je sumila, da je prav tako ljubimka poročenega upokojenega generala.

Odvetnik 40-letne Paule Broadwell, Robert Muse je včeraj pokazal pismo zveznega tožilca Roberta O'Neilla, ki pravi, da proti njej ne bodo vložili obtožnice, ker je preko elektronske pošte grozila 37-letni Jill Kelly in s tem sprožila škandal, katerega sedaj skušajo čim prej spraviti pod preprogo.

Odlikovani general Petraeus, ki so si ga republikanci želeli za predsedniškega kandidata, je novembra odstopil s položaja direktorja Cie. Obveščevalna agencija proti njemu še vodi preiskavo zaradi morebitne zlorabe položaja, vendar pa se bo ta končala podobno, kot se je preiskava pravosodnega ministrstva.

Pentagon bi lahko generala, ki se je vojaško upokojil, ko je prevzel položaj v Cii, vpoklicala nazaj, da ga preganja zaradi prešuštva, ki je po vojaškem zakoniku kaznivo dejanje. Vendar tako kot v politiki tudi v vojski ni nobene želje, da bi se škandal ohranjal v medijih. Še posebej, ko se je izkazalo, da gre za navadno ljubezensko zmešnjavo, ki nima nobene zveze s Petraeusovim opravljanjem dela.


Pentagon sicer mora voditi preiskavo proti poveljniku zavezniških enot, generalu Georgeu Allenu, ki je bil predviden za prevzem položaja vrhovnega poveljnika zveze Nato, vendar je to sedaj malce odloženo, dokler se zadeve ne pospravijo pod mizo. Preiskava groženj Broadwellove je namreč odkrila, da si je general Allen malce prevroče dopisoval s Kellyjevo. Preiskava pa mora biti opravljena, ker je Allen še vedno v aktivni vojaški službi.

Pentagon vodi tudi preiskavo proti Broadwellovi, ki je nekdanja aktivna častnica in ki je podobno kot Petraeus končala vojaško akademijo West Point. Na njenem računalniku je FBI našel precej zaupnih informacij, vendar s Petraeusom zagotavljata, da jih ni dobila od generala. Broadwellova je sicer letos izdala Petraeusovo biografijo.

Z generalom prav tako zagotavljata, da sta razmerje začela kasneje, ko se je Petraeus že upokojil, glede na potek preiskav pa ju nihče ne bo uradno prijel za jezik. Afera je doslej Petraeusa za nekaj časa odmaknila od možnosti za javni ali politični položaj, Allen pa bo moral malce počakati, da prevzame poveljevanje v Bruslju.

Broadwellova je morala porabiti precej zaslužka od knjige o generalu za odvetnike, Kellyjeva pa je zaradi afere med drugim ostala brez položaja častne konzulke Južne Koreje. Vsi skupaj pa so morali svoje obnašanje pojasniti zakonskim partnerjem in drugim družinskim članom.