irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

luca-argentero, doc, doc-v-dobrih-rokah Odkrito.si

Italijanski 'zdravnik': Tega ne bi počel, tudi ...

ugodno-oddam-sina-adnan-avdić Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo z Adnanom?!

Svet

Pesem Ding Dong! Čarovnica je mrtva ob smrti Thatcherjeve

Deli na:
Pesem Ding Dong! Čarovnica je mrtva ob smrti Thatcherjeve

Foto: Reuters

Pesem, s katero so nasprotniki nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher v zadnjih dneh proslavljali smrt železne lady, ne bo uvrščena na redno tedensko lestvico hitov BBC-jevega Radia 1. Melodija iz filma Čarovnik iz Oza bi sicer zasedla tretje mesto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prodaja pesmi, ki nosi naslov Ding Dong! Čarovnica je mrtva, je po ponedeljkovi smrti Thatcherjeve poskočila. Skladbo, ki jo je zapela Judy Garland za film iz leta 1939, so nasprotniki politike nekdanje britanske premierke uporabili kot himno, s katero so slavili njeno smrt.

Prvi mož radia Ben Cooper je sporočil, da bodo namesto predvajanja skladbe v okviru lestvice v eter v času novic spustili le njen 51-sekundni odlomek.

"Gre za kompromis, ki smo ga težko dosegli," je dejal Cooper. "Z obeh strani smo slišali zelo zahtevne in emocionalne argumente. Ne pozabimo, da obstaja tudi družina, ki žaluje za ljubljeno osebo, ki je niso niti še pokopali," je dodal.

Novi generalni direktor BBC Tony Hall je sicer kampanjo proti železni lady označil za "neokusno". Eden njegovih predhodnikov, Greg Dyke, pa je menil, da bi skladbo morali predvajati, saj gre za realen prikaz tega, kar javnost kupuje.

Pogreb Thatcherjeve, ki je umrla zaradi kapi, bo v sredo. Nanj so povabljeni številni sedanji in nekdanji svetovni voditelji ter druge znane osebnosti.

Loading...