ženska Dobra karma

'Soočanju s preteklostjo ne boste mogli ...

princ william, princ harry Svet24.si

Princu Harryju gre v nos, da princ William velja ...

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

Svet

Papež s kristjani po svetu molil proti koronavirusu

Deli na:
Papež s kristjani po svetu molil proti koronavirusu

Papež Frančišek - Foto: Reuters

Papež Frančišek je danes s kristjani z vsega sveta molil Očenaš, pri čemer je prosil za usmiljenje za človeštvo, ki ga preizkuša pandemija novega koronavirusa. Med drugim so se molitvi pridružili v patriarhatu v Istanbulu pa tudi anglikanski nadškof Justin Welby.

"Danes smo se zbrali kristjani z vsega sveta, da bi skupaj molili Očenaš, molitev, ki nas jo je naučil Jezus," je v videoprenosu prek spleta dejal papež po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"V tem trenutku prosimo za usmiljenje za človeštvo, ki ga pandemija koronavirusa močno preizkuša," je poudaril. Dodal je, da je molitev namenjena bolnim in njihovim družinam, zdravstvenim delavcem, oblastem in prostovoljcem. Nato je Frančišek začel moliti.

Škofije po vsem svetu so svoje vernike pozvale k molitvi, v nekaterih cerkvah pa so pred poldnevom, ko je potekala skupna molitev, zadoneli zvonovi.

Na svojem Twitterju se je molitvi pridružil tudi vodja anglikanske Cerkve, canterburyjski nadškof Justin Welby. Papeževemu vabilu so se odzvali tudi v ekumenskem patriarhatu v Istanbulu ter več evangeličanskih cerkvah.

Vodja rimskokatoliške cerkve bo v petek pred praznim Trgom svetega Petra vodil tudi molitev za katoličane, ki ji bo sledil izredni blagoslov mestu in svetu, t. i. urbi et orbi, in s tem povezan splošni odpustek. Papež voščilo običajno izreče ob božiču, veliki noči in po izvolitvi. Molitev in blagoslov bodo prenašali prek spleta.

Tudi v Vatikanu so sprejeli več ukrepov proti širjenju novega koronavirusa. Namesto pred polnim Trgom svetega Petra splošne avdience in nedeljske blagoslove papež opravlja kar prek spleta.

Loading...