mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež s kristjani po svetu molil proti koronavirusu

Deli na:
Papež s kristjani po svetu molil proti koronavirusu

Papež Frančišek - Foto: Reuters

Papež Frančišek je danes s kristjani z vsega sveta molil Očenaš, pri čemer je prosil za usmiljenje za človeštvo, ki ga preizkuša pandemija novega koronavirusa. Med drugim so se molitvi pridružili v patriarhatu v Istanbulu pa tudi anglikanski nadškof Justin Welby.

"Danes smo se zbrali kristjani z vsega sveta, da bi skupaj molili Očenaš, molitev, ki nas jo je naučil Jezus," je v videoprenosu prek spleta dejal papež po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"V tem trenutku prosimo za usmiljenje za človeštvo, ki ga pandemija koronavirusa močno preizkuša," je poudaril. Dodal je, da je molitev namenjena bolnim in njihovim družinam, zdravstvenim delavcem, oblastem in prostovoljcem. Nato je Frančišek začel moliti.

Škofije po vsem svetu so svoje vernike pozvale k molitvi, v nekaterih cerkvah pa so pred poldnevom, ko je potekala skupna molitev, zadoneli zvonovi.

Na svojem Twitterju se je molitvi pridružil tudi vodja anglikanske Cerkve, canterburyjski nadškof Justin Welby. Papeževemu vabilu so se odzvali tudi v ekumenskem patriarhatu v Istanbulu ter več evangeličanskih cerkvah.

Vodja rimskokatoliške cerkve bo v petek pred praznim Trgom svetega Petra vodil tudi molitev za katoličane, ki ji bo sledil izredni blagoslov mestu in svetu, t. i. urbi et orbi, in s tem povezan splošni odpustek. Papež voščilo običajno izreče ob božiču, veliki noči in po izvolitvi. Molitev in blagoslov bodo prenašali prek spleta.

Tudi v Vatikanu so sprejeli več ukrepov proti širjenju novega koronavirusa. Namesto pred polnim Trgom svetega Petra splošne avdience in nedeljske blagoslove papež opravlja kar prek spleta.