uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Papež pozval svetovne voditelje k boju proti brezposelnosti

Deli na:
Papež pozval svetovne voditelje k boju proti brezposelnosti

Foto: Reuters

Papež Frančišek je ob prazniku dela svetovne voditelje pozval k ustvarjanju delovnih mest. Brezposelnost je posledica gospodarskega razmišljanja, ki ne upošteva socialne pravičnosti, je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Politike pozivam, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da znova spodbudijo trg dela," je na redni tedenski splošni avdienci danes dejal papež. "Delo je osnova za dostojanstvo," je poudaril.

"Mislim na težave na trgu dela v številnih državah. Mislim na ljudi, ne le na mlade, ki so pogosto brezposelni zaradi gospodarskih konceptov družbe, ki temeljijo na sebičnem dobičku zunaj meja socialne pravičnosti," je dejal poglavar Rimskokatoliške cerkve.

Sicer pa se je papež dotaknil še tragedije v Bangladešu, kjer se je prejšnji teden zrušila osemnadstropna stavba ter pod sabo pokopala številne delavce v tekstilnih tovarnah. Spomnil je, da so žrtve delale za 38 evrov na mesec. "To je suženjsko delo," je dejal papež.

"Ne plačevati ljudi pošteno, ne dajati jim dela, ker gledaš zgolj na bilance, le na dobiček. To je v nasprotju z Bogom," je zagotovil Frančišek. "Številni ljudje bi radi delali, pa ne morejo. Ko je družba organizirana na način, da ni vsem zagotovljena možnost dela, takšna družba ni pravična," je še dejal.

loading...
Loading...