irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

lidija bačič7 Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić objavila vročo fotografijo ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

facial joga glava navzgor Odkrito.si

Štiri vaje obrazne joge

ugodno-oddam-sina-adnan-avdić Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo z Adnanom?!

Svet

Papež: Politika ni samo za vladajoče, vključevati mora vse

Deli na:
Papež: Politika ni samo za vladajoče, vključevati mora vse

Papež Frančišek - Foto: Profimedia

Papež Frančišek je ob včerajšnjem svetovnem dnevu miru, ki ga obeležuje katoliška cerkev, povedal, da politika ni samo za tiste, ki vladajo, ampak mora vključevati vse.

"Ne smemo misliti, da je politika samo za voditelje. Vsi smo odgovorni za življenje v mestu, skupno dobro. Tudi država je dobra toliko, kolikor vsak prispeva svoj delež v službi miru," je povedal v nagovoru na Trgu sv. Petra, kot poročajo tuje tiskovne agencije.

V katoliški cerkvi so včeraj obeleželili že 52. svetovni dan miru, ki letos poteka pod geslom Dobra politika je v službi miru. Papež je v poslanici, ki jo tradicionalno pripravi v ta namen, zapisal, da dobra politika spodbuja temeljne človekove pravice, ki so hkrati tudi obveznost. Pozval je k zavzemanju za svet brez vojn.

Ob tem je v pridigi med novoletno mašo v baziliki sv. Petra izpostavil vlogo, ki jo matere opravljajo v družbi. Poudaril je pomen materinskih vrlin žrtvovanja in sočutja v "današnjem razdeljenem svetu".

"Svet, kjer je materinska nežnost obravnavana zgolj kot navadno čustvo, je morda materialno bogat, ni pa bogat, kar se tiče prihodnosti," je še povedal ob prazniku Matere Božje.

Frančiškovo sporočilo za leto 2019 prihaja v težkih časih za katoliško cerkev, ki jo je v letu 2018 pretreslo več škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami otrok. Februarja bo papež v Vatikanu gostil svetovno srečanje predsednikov škofovskih konferenc na to temo.

Loading...