krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Nadija Bičkova Svet24.si

Nadija Bičkova ima novega. Njen bivši naj bi bil...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

jansa urska volitve 2018 bobo Reporter.si

Razkrivamo: kje bo na volitvah kandidiral Janez ...

milan-krek Necenzurirano

Ne samo Zmago Jelinčič, tudi Milan Krek je ...

nesreča FB Odkrito.si

VIDEO: Grozljiva nesreča - dirkalnik odneslo v ...

sodnik-becirovic-lisac Ekipa24.si

POKRADLI OLIMPIJO! Ne ena, več sodniških napak v...

Svet

Papež na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva

Deli na:
Papež na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva

Papež na srečanju z migranti. - Foto: Profimedia

Papež Frančišek je danes v Nikoziji na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva, ter obsodil trpljenje, ki so mu izpostavljeni. Kot je poudaril, svet vidi, kaj se dogaja, najbolj grozljivo pa je, da se na to navaja, poročajo tuje tiskovne agencije.

"To je zgodba univerzalnega suženjstva," je povedal papež na ekumenski molitvi z migranti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kritičen je bil do brezbrižnosti številnih, saj vidimo, kaj se dogaja. "Najslabše pa je, da se na to navajamo," je posvaril in dodal, da je to zelo huda bolezen, "za katero ne obstajajo antibiotiki".

Tudi premožnejši deli sveta, med njimi Evropa, nosijo krivdo za to, je prepričan papež. Spomnil je, da se migrante pogosto zavrača ali se jih namešča v taborišča, ki so kraji mučenja in suženjstva, "kjer se ženske prodaja, moške ustrahuje in zasužnji". "Spominja nas na zgodovino zadnjega stoletja, na naciste, na Stalina, in potem se čudimo, kako da se je to zgodilo," je dejal.

Pred cerkvijo, kjer je potekalo srečanje, se je zbralo kakih sto migrantov, nekateri so imeli dovoljenje za sodelovanje na molitvi, drugi ne, a so prišli pred cerkev v upanju, da bodo lahko videli papeža, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Vatikana so sporočili, da bo dobrih deset migrantov s srečanja odpotovalo s papežem. Verjetno bodo del skupine 50 migrantov, o katerih je že govoril ciprski predsednik Nikos Anastasiadis, češ da jih bo papež odpeljal s seboj v Italijo. Begunci bodo na stroške Vatikana tja prispeli v prihodnjih tednih na različnih letih, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.