nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

kmetija Odkrito.si

To so tekmovalci letošnje Kmetije!

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva

Deli na:
Papež na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva

Papež na srečanju z migranti. - Foto: Profimedia

Papež Frančišek je danes v Nikoziji na srečanju z migranti opozoril, da so ti žrtve suženjstva, ter obsodil trpljenje, ki so mu izpostavljeni. Kot je poudaril, svet vidi, kaj se dogaja, najbolj grozljivo pa je, da se na to navaja, poročajo tuje tiskovne agencije.

"To je zgodba univerzalnega suženjstva," je povedal papež na ekumenski molitvi z migranti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kritičen je bil do brezbrižnosti številnih, saj vidimo, kaj se dogaja. "Najslabše pa je, da se na to navajamo," je posvaril in dodal, da je to zelo huda bolezen, "za katero ne obstajajo antibiotiki".

Tudi premožnejši deli sveta, med njimi Evropa, nosijo krivdo za to, je prepričan papež. Spomnil je, da se migrante pogosto zavrača ali se jih namešča v taborišča, ki so kraji mučenja in suženjstva, "kjer se ženske prodaja, moške ustrahuje in zasužnji". "Spominja nas na zgodovino zadnjega stoletja, na naciste, na Stalina, in potem se čudimo, kako da se je to zgodilo," je dejal.

Pred cerkvijo, kjer je potekalo srečanje, se je zbralo kakih sto migrantov, nekateri so imeli dovoljenje za sodelovanje na molitvi, drugi ne, a so prišli pred cerkev v upanju, da bodo lahko videli papeža, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Vatikana so sporočili, da bo dobrih deset migrantov s srečanja odpotovalo s papežem. Verjetno bodo del skupine 50 migrantov, o katerih je že govoril ciprski predsednik Nikos Anastasiadis, češ da jih bo papež odpeljal s seboj v Italijo. Begunci bodo na stroške Vatikana tja prispeli v prihodnjih tednih na različnih letih, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.