aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Svet

Papež Frančišek na svoja vrata izobesil znak: Tarnanje prepovedano

Deli na:
Papež Frančišek na svoja vrata izobesil znak: Tarnanje prepovedano

Foto: Getty Images

Papež Frančišek je vrata svojih zasebnih prostorov v Vatikanu opremil z novim znakom. Z njim obiskovalcem sporoča: "Ne tarnajte," navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za znak, ki ga je papežu podaril psiholog in avtor motivacijskih priročnikov Salvo Noe.

"Vietato lamentarsi," oziroma "Tarnanje prepovedano," navaja znak, ki ga je Noe papežu podaril ob koncu redne tedenske avdience prejšnji mesec. "Obesil ga bom na vrata, kjer sprejemam obiskovalce," naj bi mu z nasmehom obljubil papež.

In obljubo je, kot poroča novinar Vatican Insiderja Andrea Tornielli, držal. Le da znaka ni obesil na vrata svojih uradnih prostorov, ampak zasebnih prostorov v Domu sv. Marte, kjer biva.

Znak v drobnejšem tisku opozarja, da so kršitelji tega pravila "podvrženi kompleksu žrtve, ki kvari razpoloženje in zmanjšuje sposobnost reševanja problemov". Nadalje spominja, da se je treba, če želimo doseči največ, osredotočiti na lastni potencial in ne lastne omejitve. "Zato nehajte tarnati in delujte tako, da boste spremenili svoje življenje na bolje," sedaj piše na papeževih vratih.

Papež je znak na svoja vrata obesil po težavnih nekaj tednih, ko se je odločil, da ne podaljša mandata dosedanjemu prefektu kongregacije za nauk vere in svojemu velikemu kritiku, nemškemu kardinalu Gerhardu Müllerju, iz Vatikana pa se je zaradi obtožb o spolnih zlorabah v domačo Avstraliji začasno umaknil tudi skrbnik vatikanskih financ, kardinal George Pell.