GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež Frančišek je sprejel potratnega nemškega škofa

Deli na:
Papež Frančišek je sprejel potratnega nemškega škofa

Foto: Reuters

Papež Frančišek je danes sprejel škofa iz nemškega Limburga Franza-Petra Tebartza, ki se je v minulih tednih v domovini znašel pod plazom kritik zaradi izjemno drage škofovske rezidence (foto), ki jo je dal zgraditi. Podrobnosti srečanja iz Vatikana niso sporočili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupaj s Tebartzem je Frančišek dopoldne sprejel tudi kardinala in kölnskega nadškofa Joachima Meisnerja, ki naj bi bil blizu limburškemu škofu.

Slednji že dva tedna polni naslovnice v Nemčiji. Znašel se je namreč v središču polemike glede stroškov nove škofovske rezidence, ki raste v Limburgu. Ti naj bi s prvotnih 5,5 milijona narasli na najmanj 31 milijonov evrov, po navedbah kritikov na račun škofovih potratnih zahtev.

Po poročanju nemških medijev je Tebartz dolgo poskušal prikriti realne stroške gradnje, ki kar niso nehali naraščati. Samo njegovo stanovanje naj bi stalo 2,9 milijona evrov, vključuje pa 63 kvadratnih metrov veliko jedilnico in kopalno kad za 15.000 evrov.

Frančišek, ki zagovarja revno Cerkev, blizu ljudem, se je že minuli četrtek srečal s predsednikom nemške škofovske konference, Robertom Zollitschem, s katerim naj bi razpravljala o usodi limburškega nadškofa, a po srečanju niso sporočili nobene odločitve.

Zolloitsch je takrat zgolj dejal, da ne bo nič odločeno, preden z delom ne zaključi posebna komisija, ki jo je za preiskavo stroškov škofije imenovala Cerkev v Nemčiji.