sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež Frančišek bi se proti terorizmu boril z dodatnim odpiranjem vrat migrantom

Deli na:
Papež Frančišek bi se proti terorizmu boril z dodatnim odpiranjem vrat migrantom

Foto: Getty Images

„Odpiranje vrat priseljencem je najboljši način, da se preprečijo teroristična dejanja, ki jih vodi sovraštvo,“ je dejal papež Frančišek na srečanju s skupino jezuitov in izrazil svojo zaskrbljenost za milijone ljudi, ki bežijo pred vojno in revščino.

Spodbujam vas, da prejmete begunce na svoje domove in v skupnosti, da njihova prva izkušnja z Evropo ne bo travmatična in da ne bodo spali po ulicah, je še dejal sveti oče in opozoril, da je gostoljubnost vrednota evangelija, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Papeževo mnenje o migrantski krizi je dobro znano, toda več kardinalov in škofov na problem množičnih migracij v Evropo gleda nekoliko drugače. Nedavno je dunajski kardinal Christoph Schönborn na 333. obletnici konca drugega turškega obleganja Dunaja opozoril, da Evropi grozi izguba krščanskih korenin. »Bo prišlo do islamskega osvajanja Evrope? Veliko muslimanov si to želi in pravijo: Evropa je pri koncu,« je dejal Schönborn v pridigi ob proslavi v dunajski katedrali.

Pred tem je češki kardinal in nadškof Prage Dominik Duka stališče papeža Frančiška pripisal temu, da prihaja iz Južne Amerike. „Občutljivost papeža Frančiška do socialnih vprašanj je drugačno našemu v Evropi,” je dejal.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je lani menil, da se islamizacija Evrope lahko zgodi čez noč. “Karitativnost kot prosta pot v Evropo za tiste, ki prihajajo samo zato, da bi uničili krščanstvo? Prosim vas lepo! To ni karitativnost, ampak naivnost. Prostovoljci Karitas mi pravijo, da med migranti vidijo mnogo takih, ki imajo ogromno denarja in z njim ravnajo povsem neodgovorno. Kdo je potreben karitativne pomoči? Bogati in sumljivi neidentificirani neznanci, za katere ne veš, kakšne cilje imajo, ali pa domači ljudje, ki se komaj prebijajo iz meseca v mesec?” je v pismu zapisal Štumpf.