ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Svet

Papež brez milosti do pedofilov v Cerkvi: Nikoli jih ne bom pomilostil

Deli na:
Papež brez milosti do pedofilov v Cerkvi: Nikoli jih ne bom pomilostil

Foto: arhiv Reporterja

Papež Frančišek je danes zagotovil, da ne bo nikoli pomilostil pedofilov, čeprav imajo ti pravico prositi za pomilostitev.

Katoliška cerkev se namreč že več desetletij spopada z različnimi pedofilskimi škandali. Frančišek je danes še priznal, da se zaveda problema in da so ga začeli reševati pozno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Tisti, ki so obsojeni zaradi spolne zlorabe otrok, lahko papeža prosijo za pomilostitev," je dejal Frančišek, ob tem pa zagotovil, da nikoli ni podpisal pomilostitve niti je ne bo.

Kot poglavar katoliške cerkve lahko Frančišek pomilosti vsakogar, ki ga je obsodilo vatikansko sodišče, ne glede na zločin. Katoliška cerkev se bori z različnimi pedofilskimi škandali, v nekaterih na primer škofi niso ukrepali, drugod pa so celo pomagali pri prikrivanju zlorab.

Frančišek je danes v Vatikanu na okrogli mizi o zaščiti otrok priznal, da se zaveda problema in da je bila cerkev preprosto pozna pri reševanju te težave.

Vatikan je prejšnji teden sporočil, da so iz Washingtona odpoklicali enega svojih diplomatov, saj ga ameriške oblasti sumijo pedofilije. Preiskavo primera zdaj nadaljujejo v Vatikanu.

loading...
Loading...