pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Osumljenci za umor Nemcova obtoženi za naročen umor

Deli na:
Osumljenci za umor Nemcova obtoženi za naročen umor

Foto: Reuters

Vseh pet osumljencev, ki so jih prijeli zaradi vpletenosti v umor ruskega opozicijskega politika Borisa Nemcova februarja letos, je danes sodišče v Moskvi obtožilo zaradi sodelovanja v naročenem umoru, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so sporočili s sodišča, so moški, ki prihajajo iz ruskih kavkaških republik Čečenija in Ingušetija, obtoženi sodelovanja v naročenem umoru, ki so ga izvedli za denar.

Nemcov, ki je bil v preteklosti tudi namestnik premierja, sicer pa oster kritik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je bil 27. februarja zvečer ubit blizu Kremlja v središču Moskve, ko se je z dekletom vračal domov.

Teden dni po umoru so prijeli omenjene moške, med katerimi je glavni osumljenec bivši visoki čečenski policijski častnik Zaur Dadajev. Ta je umor sprva priznal, nato pa priznanje umaknil, ker naj bi ga izsilili z mučenjem. Ostali so se izrekli za nedolžne.

Ruski dnevnik Kommersant je v ponedeljek poročal, da so preiskovalci identificirali moškega, ki jih je oskrbel z orožjem in avtomobilom ter vsakemu od njih za umor obljubil okoli 80.000 evrov.

Tesni zavezniki Nemcova sicer zavračajo uradno hipotezo, da bi glede na to, da so vsi prijeti osumljenci muslimani, njegova smrt lahko bila povezana s politično podporo objavi karikatur preroka Mohameda v francoskem satiričnem tedniku Charlie Hebdo.

Ruska opozicija obtožuje Kremelj, da stoji za umorom, saj je bil Nemcov ubit v močno zastraženem delu Moskve in tik preden naj bi objavil poročilo o vpletenosti ruske vojske v konflikt v Ukrajini.