Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Osramočeni britanski konservativci: na volilnem plakatu prizor iz Nemčije

Deli na:
Osramočeni britanski konservativci: na volilnem plakatu prizor iz Nemčije

Foto: Reuters

Začetek kampanje pred majskimi parlamentarnimi volitvami v Veliki Britaniji za konservativce premiera Davida Camerona ni bil obetaven. Kot se je namreč izkazalo, so na svojem prvem volilnem plakatu, na katerem je videti cesto in pod njo napis "Ostanimo na poti k močnejšemu gospodarstvu", uporabili fotografijo, posneto v Nemčiji.

Cameronovi torijci so ob začetku novega leta, ki ga bodo na Otoku zaznamovale majske parlamentarne volitve, predstavili svoj prvi predvolilni plakat. Na njem je fotografija ceste, ki se vije v daljavo, pod njo pa britanska zastava in napis "Ostanimo na poti k močnejšemu gospodarstvu".

A na račun tega plakata so kmalu postali tarča posmeha na spletnih družbenih omrežjih. Izkazalo se je namreč, da je fotografija ceste delo Nemca Alexandra Burzika in je nastala pred šestimi leti v bližini nemškega mesta Weimar, poroča na spletu nemški Deutsche Welle.

Britanski konservativci so jo kupili iz baze fotografij iStock podjetja Getty Images in jo "fotošopirali". Po oceni samega Burzika so ohranili kakih 35 odstotkov njegove fotografije, ostale elemente pa so dodali z drugih slik.

Britanska opozicija je njihov faux pas toplo pozdravila. "Še en žebelj v krsto politične satire," je tvitnil laburistični politik Tony McNulty. Evropski poslanec Daniel Hannan, ki pripada torijcem, se je medtem postavil v bran plakatu s tvitom: "Pa kaj, če je fotografija nastala v Nemčiji? Opomin, da bo naše gospodarstvo v 25 letih prehitelo njihovega."