markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Omrežje Milorada Dodika doletele nove sankcije

Deli na:
Omrežje Milorada Dodika doletele nove sankcije

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik - Foto: Predsedstvo BiH

ZDA so v torek uvedle sankcije proti več osebam in podjetjem, ki so povezana s predsednikom Republike Srbske Miloradom Dodikom in člani njegove družine, ki so že pod sankcijami.

Sankcije je finančno ministrstvo uvedlo proti direktorjema podjetij v lasti Dodikovega sina Igorja in in sedmim podjetjem s sedežem v Banjaluki in bližnjih Laktaših, je sporočil State Department.

Po navedbah Washingtona je Dodik namreč izkoriščal svoj položaj za zagotavljanje javnih poslov podjetjem pod nadzorom sina.

"ZDA obsojajo Dodikova prizadevanja za ogrožanje ustanov, ki zagotavljajo mir in stabilnost v Bosni in Hercegovini in regiji," je sporočil pomočnik ministrice za finance ZDA za terorizem in finančno obveščanje Brian Nelson.

Dodal je, da bodo še naprej razkrivali in kaznovali prevarantske sheme, ki Dodiku in družini omogočajo izkoriščanje bosanskih Srbov za lastno korist.

Proti Miloradu Dodiku so ZDA zaradi ogrožanja daytonskega mirovnega sporazuma uvedle sankcije že leta 2017, od leta 2022 pa ga obtožujejo tudi korupcije.

Washington je lani uvedel sankcije proti njegovima otrokoma Igorju in Gorici Dodik. Sankcije Američanom in ameriškim podjetjem prepovedujejo poslovanje z Dodikom in drugimi osebami pod sankcijami ter zamrzujejo morebitno premoženje v ZDA.