vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Odstavljena mjanmarska voditeljica Aung San Suu Kyi obsojena še na štiri leta zapora

Deli na:
Odstavljena mjanmarska voditeljica Aung San Suu Kyi obsojena še na štiri leta zapora

Aung San Suu Kyi - Foto: Profimedia

Odstavljena mjanmarska voditeljica Aung San Suu Kyi je bila danes obsojena še na štiri leta zapora zaradi nezakonitega uvoza in posedovanja voki-tokijev ter kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Pred tem je bila obsojena že na dve leti zapora.

Po navedbah virov, seznanjenih s sodnim primerom, je bila Suu Kyijeva spoznana za krivo nezakonitega uvoza in posedovanja voki-tokijev. Te so vojaki našli med preiskavo na njenem domu, ki so jih izvedli v okviru državnega udara februarja lani.

Poleg tega so jo spoznali za krivo kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Dosodili so ji štiriletno zaporno kazen, navajajo viri po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Že decembra lani je sodišče Suu Kyijevo obsodilo na dve leti zapora zaradi hujskanja proti vojski in še dve leti zaradi kršitve zakona o naravnih nesrečah, ki velja tudi za covid-19. Vodja mjanmarske hunte Min Aung Hlaing je kasneje kazen znižal oziroma jo prepolovil na dve leti zapora. Kazen pa lahko Suu Kyijeva odsluži v hišnem priporu.

Decembrske obsodbe so sprožile ostre kritike v mednarodni skupnosti in jezo med prebivalci Mjanmara.

Proti 76-letni odstavljeni mjanmarski voditeljici sicer poteka skupno več kot deset primerov, od kršitev zakona o državnih skrivnostih in volilnih prevar do korupcije, zaradi katerih ji grozi skupaj več kot 100 let zapora. V priporu je Nobelova nagrajenka vse od 1. februarja lani, ko je vojska izvedla državni udar in po relativno kratkem obdobju demokracije znova prevzela oblast v Mjanmaru.