stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Od danes mogoče naročiti Applove pametne ročne ure

Deli na:
Od danes mogoče naročiti Applove pametne ročne ure

Foto: Reuters

Računalniško podjetje Apple z današnjim dnem v trgovinah in na internetu začenja s prodajo svojih novih ročnih ur. Za zdaj sicer le v ZDA in osmih drugih državah oz. trgih (Avstralija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Japonska, Velika Britanija in Hongkong). Ur sicer kupci še ne bodo dobili, saj jih bo mogoče le naročiti.

Applove pametne ure, ki so njegov čisto nov proizvod družbe v zadnjih petih letih, bodo stale od 350 dolarjev za najcenejšo do 17.000 dolarjev za najdražjo različico. Ur ne bo mogoče kupiti, ampak se lahko le naročijo bodisi na internetu bodisi fizično v trgovini, med drugim zato, ker prihajajo v 54 različnih konfiguracijah.

Prva naročila naj bi bila izpolnjena 24. aprila. Kupci si bodo ure v trgovinah lahko ogledali, za naročilo pa se bo treba najprej sestati z enim od prodajalcev, ki bo predstavil različice in pomagal z nasveti.

Ure imajo različne pasove, različne okvirje in so različnih velikosti ter iz različnih materialov. Najcenejša športna ura je iz aluminija, standardne so iz nerjavečega jekla, najdražje zlate pa iz te žlahtne kovine.

Za večino modelov, razen najdražjih, velja standardna politika vračil v 14 dneh od nakupa. Za drage ure pa popolnega vračila denarja ne bo, pa tudi preizkušanj v trgovini ne. To bodo lahko počeli le bogati Applovi verniki, ki so sposobni odšteti znesek, ki zaleže za letno minimalno plačo v ZDA.

Apple sicer danes v ZDA začenja tudi s prodajo novega prenosnega računalnika MacBook za med 1300 do 1600 dolarji. Tekmec Samsung pa danes začenja s prodajo v trgovinah z novimi telefoni Galaxy S6, kar bo storil tudi HTC z modelom One M9.