mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obupana žrtev je svojega posiljevalca ugriznila v penis

Deli na:
Obupana žrtev je svojega posiljevalca ugriznila v penis

Južnoafriška policija išče moškega z močno poškodovanim penisom. Posilil naj bi neko nosečnico, ta pa ga je nato močno ugriznila v organ in poškodovala, da bo zagotovo potreboval zdravniško pomoč.

Ženska je v spremstvu svojega petletnega otroka v ponedeljek štopala na cesti v severovzhodni pokrajini Mpumalanga, ko sta jo pobrala dva moška. A namesto da bi ji zgolj zagotovila prevoz, sta zapeljala s ceste in jo želela posiliti. Pri tem ji je eden tudi zagrozil z nožem.

"Eden od napadalcev jo je ob grožnji z nožem skušal nasilno posiliti vpričo njenega otroka," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tamkajšnja policija.

"Med dogajanjem pa je ženski uspelo posiljevalca močno ugrizniti v območju genitalij. Napadalec je nato zbežal proč," so še dodali v sporočilu za javnost.

Policija je zdaj obvestila lokalne klinike, naj bodo pozorni na moškega "s hudo telesno poškodbo na genitalijah". Penis naj bi bil močno poškodovan.

Policija v Južni Afriki vsak dan dobi prijavo okoli sto posilstev, dejansko število tovrstnih dejanj pa je najverjetneje še precej višje.

Policija se sooča tudi s kritikami neustrezne preiskave prijav posilstev, pa tudi neustrezne obravnave žrtev posilstva.

Neučinkovito pa je tudi pravosodje. Številnih napadalcev niti kazensko ne preganjajo, obsodilne sodbe pa so izrečene v manj kot desetih odstotkih sojenj zaradi posilstva, še navaja AFP ob sklicevanju na podatke neodvisnih raziskav.