pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obramba: Morilec iz Kolorada James Holmes je duševno bolan

Deli na:
Obramba: Morilec iz Kolorada James Holmes je duševno bolan

Foto: Reuters

Odvetniki množičnega morilca iz Kolorada Jamesa Holmesa, ki je 20. julija med premiero zadnjega filma o Batmanu v Aurori blizu Denverja ubil dvanajst ljudi, so na četrtkovem zaslišanju dejali, da je 24-letnik duševno bolan. Zato želijo več časa, da bi lahko ustrezno preučili njegovo bolezen, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tožilstvo je Holmesa zaradi pokola na premieri filma o Batmanu v Aurori blizu Denverja, kjer je pobil 12 ljudi, 58 pa ranil, sicer obtožilo 24 umorov in 116 poskusov umora. Izmed ranjenih se jih deset še vedno zdravi v bolnišnici, stanje štirih med njimi pa je kritično.

Vendar pa je obramba na četrtkovem zaslišanju tožilstvu očitala, da niso izročili vseh poročil, fotografij s kraja zločina in drugih dokazov, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Kot je pojasnil eden od odvetnikov obrambe Daniel King, ocene Holmesovega duševnega stanja ne morejo opraviti, dokler ne bodo pridobili vseh teh informacij.

Po njegovih besedah se je Holmes, ki je na univerzi v Koloradu delal doktorat iz nevrologije, obrnil na univerzitetno psihiatrinjo Lynne Fenton, več podrobnosti pa King ni razkril.

Enaindvajset medijskih hiš, med njimi ameriška tiskovna agencija AP, si sicer prizadeva, da bi okrožni sodnik William Sylvester odpravil odlok, ki univerzi prepoveduje objavo podrobnosti o Holmesu, prav tako želijo objavo nekaterih drugih sodnih dokumentov.

S tem se ne strinja tožilstvo, ki meni, da bi to lahko ogrozilo njihovo preiskavo. Obramba pa vztraja, da želi Holmesu zagotoviti pravično sojenje.

Ni znano, kdaj naj bi sodnik odločil o zahtevi medijskih hiš. Naslednje zaslišanje je predvideno za 16. avgust.