901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama princu Charlesu zatrdil, da je Američanom všeč kraljeva družina

Deli na:
Obama princu Charlesu zatrdil, da je Američanom všeč kraljeva družina

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Barack Obama je včeraj v Beli hiši sprejel britanskega prestolonaslednika, princa Charlesa. Ob tem mu je zagotovil, da čutijo Američani prav posebno naklonjenost do britanske kraljeve družine, celo bolj kot do lastnih političnih voditeljev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Mislim, da lahko pošteno rečem, da so Američani precej naklonjeni kraljevi družini," so mediji, ki so jih v Ovalno pisarno Bele hiše sicer spustili le za zelo kratek čas, ujeli Obamove besede Charlesu. 66-letni princ je odvrnil, da je "to zelo lepo vedeti". Obama je dodal še, da so člani britanske monarhije v ZDA precej bolj priljubljeni kot domači politiki.

Sledilo je še nekaj bolj ali manj vljudnostnih fraz na račun Charlesa in njegove soproge 67-letne Camille ter njunega sredinega obiska posestva Mount Vernon, ki je pripadalo prvemu ameriškemu predsedniku Georgeu Washingtonu. Ta je državo vodil v 18. stoletju, ko se je ta osvobodila izpod britanske nadvlade.

Charles in Camilla skušata sicer z obiskom v ZDA prispevati k dobrim odnosom med državama, med drugim na področju boja proti podnebnim spremembam, za katerega se britanski prestolonaslednik posebej zanima, piše dpa.

Včeraj je par po poročanju francoske tiskovne agencije AFP med drugim obiskal upokojenski dom za nekdanje ameriške vojake, na območju katerega se nahaja tudi hiša, v kateri je Abraham Lincoln preživljal poletja, ter javno šolo Carlosa Rosaria za odrasle priseljence, ki se skušajo naučiti angleško in začeti novo življenje v ZDA.

V petek jima bodo v Kentuckyju predstavili lokalne projekte, nato pa bosta zaključila svoj - že tretji skupni - obisk "čez lužo".