cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ob obali Portugalske zdaj prestregli še rusko ladjo

Deli na:
Ob obali Portugalske zdaj prestregli še rusko ladjo

Foto: Reuters

Po neobičajni seriji manevrov ruskega letalstva nad Evropo so sedaj ob obali Portugalske izsledili še rusko ladjo. Kot je pojasnil portugalski obrambni minister Jose Pedro Aguiar-Branco, gre za raziskovalno ladjo, ki so jo v noči na včeraj odkrili v mednarodnih vodah znotraj portugalske izključne ekonomske cone.

Ob odkritju je iz pristanišča Faro na jugu Portugalske nemudoma izplula vojaška korveta, ki je rusko ladjo nato tudi pospremila iz portugalske cone.

Kot je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa izpostavil minister, so rusko ladjo odkrili zelo hitro, kar po njegovem dokazuje, da se je portugalska mornarica sposobna dobro odzvati v tovrstnih situacijah.

Minuli teden se je medtem z ruskimi vdori ukvarjalo portugalsko letalstvo, saj so v mednarodnem zračnem prostoru, ki je v pristojnosti Portugalske, prestregli več ruskih vojaških letal.

Zveza Nato je pred tednom dni sicer sporočila, da prihaja nad Evropo do okrepljene aktivnosti ruskega vojaškega letalstva, zaradi česar so v dveh dneh izvedli več intervencij.

V največji tovrstni operaciji so minulo sredo sodelovala letala treh držav članic Nata - Norveške, Velike Britanije in Portugalske, sprožilo pa jo je odkritje osmih ruskih letal nad Atlantikom.