Revija Reporter
Svet

Novinarka odpuščena zaradi obscenega tvita o Donaldu in Ivanki Trump

M. M.

16. dec. 2016 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Ameriška novinarka Julia Ioffe je izgubila službo pri portalu Politico, potem ko je tvitnila obsceno opazko o Donaldu Trumpu in hčerki Ivanki.

Ioffejeva je komentirala poročilo, da naj bi Ivanka Trump v Beli hiši zasedla pisarno, ki tradicionalno pripada prvi dami ZDA. Trumpova ekipa je to medtem že zanikala, a Ioffejeva se je pred tem uspela odzvati z nesramnim komentarjem na twitterju. Po jeznih odzivih ga je zbrisala, jo je pa vseeno stal službe pri ameriškem politične portalu Politico.

Novinarka je sicer že prej nameravala zapustiti Politico, saj je dobila novo službo pri reviji The Atlantic, tvit pa je le pospešil konec sodelovanja s Politicom. Novi delodajalci so prepričani, da se bo poslej lepše obnašala.

Najodmevnejšo zgodbo v karieri doslej je Ioffejeva sicer napisala na revijo GQ. Šlo je za razvpiti profil o Melanii Trump, v katerem je razkrila, da ima Melania javnosti pred tem neznanega polbrata, s katerim njena družina nima stika. Članek ji je na glavo nakopal gnev Trumpovih privržencev. Na socialnih omrežjih so se je nekateri lotili tudi z antisemitskimi žaljivkami in celo grožnjami s smrtjo.