nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Novinar Fox News ne obžaluje, da je Putina označil za morilca

Deli na:
Novinar Fox News ne obžaluje, da je Putina označil za morilca

Foto: Profimedia

"Preverite pri meni okrog leta 2023," se je novinar Fox News Bill O'Reilly odzval na zahtevo Kremlja po opravičilu, ker je označil Putina za morilca.

Novinar ameriške televizije Fox Bill O'Reilly, ki je v nedeljo v intervjuju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za morilca, se je odzval na zahtevo Kremlja po opravičilu. Sporočil jim je, naj pri njem za opravičilo preverijo "okrog leta 2023".

O'Reilly je v intervjuju opozoril na umore nasprotnikov režima v Rusiji in označil Putina za morilca.

Kremelj je v ponedeljek zahteval opravičilo. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da takšne besede razumejo kot nesprejemljive in žaljive.


O'Reilly je na zahtevo Moskve odvrnil: "Delam na opravičilu, ampak bi lahko trajalo nekaj časa. Preverite pri meni okrog leta 2023."

Kremelj se je že odzval in znova kritiziral novinarja, ker niso dobili opravičila, a je Peskov zagotovil, da bodo potrpežljivo čakali. "Smo potrpežljivi. Zapisali smo si v koledar in z vprašanjem se bomo vrnili leta 2023. Nočemo pokvariti odnosa. Predvsem gre za neprijeten položaj televizije," je vrnil Peskov.

Trump je Reillyju v intervjuju sicer potrdil, da Putina spoštuje, ni pa znal razložiti natančno zakaj. "Spoštujem veliko ljudi, to pa še ne pomeni, da se bom z njim dobro razumel," je dejal Trump in omenil, da Rusija pomaga ZDA v boju proti Islamski državi (IS).

Trumpovi odgovori so v nedeljo razburil tako republikance kot demokrate. Podpredsednik ZDA Mike Pence ga je potem skušal braniti, da ni rekel, kar je rekel. Odločno je zanikal, da bi Trump postavljal moralni enačaj med obe državi.