stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Novice iz socialističnega raja: Venezuela uzakonila suženjstvo

Deli na:
Novice iz socialističnega raja: Venezuela uzakonila suženjstvo

»Rekli so mi, da govedina pripada ljudem,« je za Financial Times dejal lokalni trgovec Daniel, potem ko so vojaki hodili od trgovine do trgovine ter zasebne trgovce (je, te zlobne kapitaliste) silili, da prodajajo po ceni, ki so jo določili vojaki. Vojska je zahtevala, da je Daniel prodajal kilo govejega mesa po 250 bolivarjev (na črnem trgu okoli 30 centov), čeprav je moral dobaviteljem za kilogram odšteti 3.000 bolivarjev.

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro, voditelj tega socialističnega raja, ki prek državnih medijev za pomanjkanje hrane še vedno obtožuje (ameriški) imperializem, ki mu pomagajo domača (desničarska in neoliberalna) podjetja, je v pomanjkanju idej podpisal zakon, ki pravzaprav uzakonja suženjstvo in prisilno delo. Tako morajo vsi delavci iz zasebnega in javnega sektorja, ki so dovolj fizično sposobni in imajo tehnično znanje, na ukaz delati na kmetijskih območjih. Novi zakon nalaga, da bodo v kmetijskem sektorju delali 60 dni, ta doba se lahko podaljša, če tako zahtevajo okoliščine. Maduro meni, da je Venezuela prehransko samozadostna, zato je treba ljudi prisiliti, da bodo kmetovali. In hrane bo potem dovolj.

Venezuela tako drvi iz utopičnega socializma, ki so mu slavo peli režiserja Oliver Stone in Michael Moore, igralec Sean Penn, od slovenskih socialistov pa Združena levica z  Violeto Tomič in Mihom Kordišem na čelu (res čudno, a zdaj so nenadoma vsi utihnili), v suženjstvo. Maduro še vedno trdi, da domači lastniki podjetij sabotirajo socialistično gospodarstvo, ki ga je na izvozu nafte vzpostavil nekdanji predsednik Hugo Chavez.