FON_4412 Odkrito.si

FOTO: Na obisku pri Urški Vučak Markež

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

nuska Njena.si

Pompozne grimase žirantov ob pevskih nastopih

Svet

Nov udarec za kriptovalute: Južna Koreja želi zapreti menjalnice

Deli na:
Nov udarec za kriptovalute: Južna Koreja želi zapreti menjalnice

Foto: Profimedia

Južnokorejski pravosodni minister Park Sang-Ki je danes dejal, da se pripravljajo na zaprtje menjalnic kriptovalut, ki delujejo v državi.

Kot je pojasnil, jim kljub seriji ukrepov ni uspelo zmanjšati s kriptovalutami povezanih tveganj. Novica je znižala vrednost bitcoina in nekaterih drugih kriptovalut.

"Ministrstvo pripravlja zakonodajo, ki bo praktično prepovedala vse transakcije na podlagi kriptovalut," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Park. Opozoril je, da se trg kriptovalut vse bolj spreminja v vrtinec špekulacij in iger na srečo, mnogi analitiki pa ob tem opozarjajo, da gre za balon, ki lahko vsak čas poči.

Parkove izjave so vrednost bitcoina v eni največjih korejskih menjalnic Bithumb znižale za 18 odstotkov, ethereuma pa za 23 odstotkov.

V Južni Koreji vlagatelji opravijo okoli 20 odstotkov vseh svetovnih transakcij z bitcoini, oblasti pa že nekaj časa iščejo načine, kako to področje regulirati. Bithumb so tako v sredo obiskali davčni inšpektorji, ki so preverjali dokumente.

Decembra je Seul finančnim družbam prepovedal trgovanje v kriptovalutah, dva tedna zatem pa je prepovedal še odpiranje anonimnih računov v kriptomenjalnicah, s čimer želijo oblasti preprečiti pranje denarja.

Kitajske oblasti pa so v začetku tedna napovedale omejitev rudarjenja bitcoinov, saj je v državi, kjer narudarijo več kot polovico te kriptovalote na svetu, za to porabijo ogromno energije. Kitajski finančni regulator je lokalne oblasti že pozval, naj pripravijo pravila za rudarjenje bitcoinov, s katerimi bi omejili ali pa celo preprečili to dejavnost.