zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Noro! Obsojen, ker je rekel, da je islam v vojni z zahodom

Deli na:
Noro! Obsojen, ker je rekel, da je islam v vojni z zahodom

Georg Zakrajsek (77) je bil pred dnevi obsojen za pet meseca zapora, ker je decembra 2015 na svoji spletni strani zapisal, da je islam napovedal vojno zahodnemu svetu. Sodba še ni pravnomočna.

Avstrijski borec za liberalizacijo posesti orožja Georg Zakrajsek je decembra 2015 na svoji spletni strani zapisal, da je islam napovedal vojno proti zahodu, da so politiki na strani muslimanov, saj spodbujajo in omogočajo terorizem, in da se jim bo treba upreti.

Zaradi teh besed ga je pred dnevi dunajsko sodišče spoznalo za krivega spodbujanja sovraštva, poroča avstrijski Kurier. Obsodilo ga je na pet mesecev zapora, pri tem pa upoštevalo, da je nekaj tednov prej 77-letni borec za svobodo in domoljub, ki je tudi generalni sekretar društva za liberalizacijo orožne zakonodaje (Interessengemeinschaft liberales Waffenrecht in Österreich ali krajše IWÖ), zapisal, da ga burke spominjajo na vreče za smeti in da so oblačila muslimanskih moških podobna pižamam. „Zakaj tega ne bi smel zapisati?“ se je Zakrajsek vprašal na sodišču.

Zaradi domnevnega sovražnega govora je bilo v Avstriji obsojenih že več oseb. Najbolj znan je primer 63-letnega upokojenca, ki je bil spoznan za krivega, ker je muslimanske migrante, ki so bili osumljeni posilstva, imenoval za podgane.