nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

"Nikoli si nisem mislil, da bo umrla," se opravičuje morilec študentke

Deli na:
"Nikoli si nisem mislil, da bo umrla," se opravičuje morilec študentke

Foto: Reuters

V nemškem Darmstadtu se je včeraj začelo sojenje 18-letniku, ki je konec lanskega leta do smrti pretepel študentko turškega rodu Tugce Albayrak, na katero se je spravil, ker se je postavila v bran dekletoma, ki ju je nadlegoval. Sanel Masović, priseljenec iz srbskega Sandžaka, se je včeraj opravičil za smrt študentke.

Na začetku sojenja je Masović priznal, da je novembra lani udaril Albayrakovo, ko se je zoperstavila skupini moških, ki so nadlegovali dve dekleti. Tugce je zaradi močnega udarca v glavo padla v globoko komo, iz katere se ni več zbudila. Umrla je nekaj dni kasneje, na svoj 23. rojstni dan, ko so jo odklopili z aparatov, ki so jo umetno ohranjali pri življenju.

Napad je ujela varnostna kamera, posnetke pa so kasneje predvajali nemški mediji, kar je sprožilo javno ogorčenje. "Globoko mi je žal za to, kar sem storil," je Masović dejal na okrožnem sodišču za mladoletnike, kjer se brani obtožb o povzročitvi telesnih poškodb s smrtonosnimi posledicami.

"Ne morem si predstavljati bolečine in trpljenja, ki sem ga povzročil njeni družini. Nikoli si nisem mislil, da bo umrla," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Masović, sicer rojen v Srbiji, je bi v preteklosti že štirikrat kaznovan, dvakrat zaradi nevarnega napada.

Okoli 1000 žalujočih je prisostvovalo pogrebu Albayrakove, pod peticijo, da naj se ji zaradi njenega državljanskega poguma posthumno podeli najvišje civilno odlikovanje v Nemčiji, pa se je podpisalo že več kot 300.000 ljudi. Podporo peticiji je izrekla tudi kanclerka Angela Merkel. Nemški predsednik Joachim Gauck je Albayrakovo označil za vzornico, ker je izkazala tolikšen pogum.

Podporniki svojcev pokojnice so sicer včeraj v bližini sodišča v Darmstadtu organizirali vigilijo.