Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nesrečno dvorano Bataclan bodo znova odprli novembra

Deli na:
Nesrečno dvorano Bataclan bodo znova odprli novembra

Foto: Getty Images

Koncertno dvorano Bataclan v Parizu, ki je bila novembra lani tarča terorističnih napadov, v katerih je ugasnilo več deset življenj, bodo ponovno odprli novembra z nizom koncertov, so sporočili njeni upravljavci. Na prizorišču, ki so ga začeli prenavljati, bo 16. novembra kot prvi nastopil britanski glasbenik Pete Doherty.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je njegov koncert predviden tri dni po prvi obletnici napadov. Dva večera kasneje, 18. novembra, mu bo sledil senegalski zvezdnik Youssou N'Dour s skupino Super Etoile de Dakar, je sporočila ekipa, ki vodi dvorano.

Dvorano Bataclan, ki je bila eno od prizorišč terorističnih napadov novembra lani v Parizu, so po poročanju AFP začeli prenavljati. Dela bodo vključevala tako prenovo infrastrukture kot opreme v dvorani, vendar njene celovite podobe ne bodo spremenila.

"Ohraniti želimo toplino in družabnost prizorišča," so sporočili iz dvorane. "Želimo ohraniti priljubljenost in festivalski duh, ki ga je vedno imelo," so še dodali.

Čeprav natančnega datuma ponovnega odprtja dvorane njeni upravljavci niso podali, pa so napovedali prve koncerte, ki se bodo zgodili na njenem odru po tem, ko je 13. novembra lani več teroristov med koncertom zasedbe Eagles of Death Metal streljalo na občinstvo in pri tem ubilo 90 ljudi.

Nastopajoče, ki se bodo v Bataclanu zvrstili po Dohertyju in N'Dourju, nameravajo najaviti v prihodnjih dneh.

Koncertno dvorano Bataclan so islamski skrajneži napadli sočasno z nekaterimi bari in kavarnami v francoski prestolnici ter stadionom. V napadih so ubili 130 ljudi.