atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Stingov koncert v dvorani Bataclan razprodan v slabi uri

Deli na:
Stingov koncert v dvorani Bataclan razprodan v slabi uri

Foto: Getty Images

Sobotni Stingov koncert, ki bo leto dni po terorističnem napadu odprl vrata pariške koncertne dvorane Bataclan, je bil razprodan v komaj eni uri.

Koncert britanskega pevca Stinga, ki bo v soboto, 12. novembra, ponovno odprl vrata pariške koncertne dvorane Bataclan, v kateri je lani v terorističnem napadu umrlo 90 oseb, je že razprodan. Vstopnice za sobotni koncert, na dan pred prvo obletnico tragičnega dogodka, so bile v prodaji le slabo uro, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Koncerta se bodo poleg vseh, ki so uspeli kupiti vstopnice, udeležili tudi številni preživeli v napadu ter njihove družine, ki so jih povabili organizatorji.

Sting, ki je septembra privolil v nastop, novembra pa tudi na svoji spletni strani potrdil, da bo imel čast sodelovati na ponovnem odprtju prizorišča Bataclan, je na tem koncertnem odru že nastopil leta 1979, takrat še kot pevec skupine Police.

Petinšestdesetletni zvezdnik bo na večer pariškega nastopa izdal nov album 57th & 9th, sredstva od koncerta pa namenil dvema človekoljubnima organizacijama, ki skrbita za preživele v terorističnih napadih.

Po sobotnem večeru bo koncertno prizorišče v nedeljo zaprto, v spomin na žrtve pa bodo izobesili zastavo, še piše AFP.

Bataclan je bil 13. novembra lani prizorišče napada, v katerem je več teroristov med koncertom zasedbe Eagles of Death Metal streljalo na občinstvo in pri tem ubilo 90 ljudi. Koncertno dvorano so islamski skrajneži napadli sočasno z nekaterimi bari in kavarnami v francoski prestolnici ter stadionom. V napadih so ubili skupno 130 ljudi.