Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Nesrečne najstnice bile ujete v sobi pobega, kljuka na vratih je bila odstranjena in skrita

Deli na:
Nesrečne najstnice bile ujete v sobi pobega, kljuka na vratih je bila odstranjena in skrita

Foto: Reuters - Žrtve požara v sobi pobega na Poljskem niso imele možnosti pobega.

Smrtne žrtve petkovega požara v sobi pobega v mestu Koszalin na severu Poljske niso imele možnosti, da bi pobegnile na varno, saj je bila kljuka na notranji strani vrat odstranjena in skrita, je danes pojasnil tiskovni predstavnik tožilstva Ryszard Gasiorowski.

Najdba kljuke je bila namreč ena od nalog, ki so jo morali rešiti udeleženci, da so lahko pobegnili iz sobe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pet 15-letnic, ki so praznovale rojstni dan, tako glede na preiskavo tožilstva ni imelo možnosti, da bi se same rešile iz sobe. Od zunaj pa so odprtje vrat ovirali plameni, zaradi česar uslužbencu, ki je utrpel opekline, ni uspelo priti do deklet, je dodal Gasiorowski za dpa.

Izhod skozi vrata je bil edini možen način, kako bi lahko dekleta zapustila nevarno past, saj so bila okna zabarikadirana z mavcem. 28-letni lastnik "sobe pobega" je trenutno v preiskovalnem priporu, saj mu zaradi kršenja varnostnih predpisov in povzročitve smrti zaradi malomarnosti grozi do osem let zapora.

Gasilci so sicer v soboto sporočili, da so bili vzroki za požar napake v električni napeljavi in pomanjkljivi varnostni ukrepi.

Požar je v petek izbruhnil v sobi pobega v mestu Koszalin na severu Poljske. Umrlo je pet deklet, starih 15 let, vzrok za njihovo smrt pa naj bi bila zadušitev. Moškega s hudimi opeklinami so prepeljali v bolnišnico.

Sobe pobega so priljubljena družabna igra, v kateri so igralci zaklenjeni v sobi, iz katere se morajo v omejenem času rešiti s pomočjo vrste namigov.

Loading...