serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 17. januarja

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

smeti3 Svet24.si

Smeti odvrgel na travnik, a pozabil na položnice

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Svet

Nesrečne najstnice bile ujete v sobi pobega, kljuka na vratih je bila odstranjena in skrita

Deli na:
Nesrečne najstnice bile ujete v sobi pobega, kljuka na vratih je bila odstranjena in skrita

Foto: Reuters - Žrtve požara v sobi pobega na Poljskem niso imele možnosti pobega.

Smrtne žrtve petkovega požara v sobi pobega v mestu Koszalin na severu Poljske niso imele možnosti, da bi pobegnile na varno, saj je bila kljuka na notranji strani vrat odstranjena in skrita, je danes pojasnil tiskovni predstavnik tožilstva Ryszard Gasiorowski.

Najdba kljuke je bila namreč ena od nalog, ki so jo morali rešiti udeleženci, da so lahko pobegnili iz sobe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pet 15-letnic, ki so praznovale rojstni dan, tako glede na preiskavo tožilstva ni imelo možnosti, da bi se same rešile iz sobe. Od zunaj pa so odprtje vrat ovirali plameni, zaradi česar uslužbencu, ki je utrpel opekline, ni uspelo priti do deklet, je dodal Gasiorowski za dpa.

Izhod skozi vrata je bil edini možen način, kako bi lahko dekleta zapustila nevarno past, saj so bila okna zabarikadirana z mavcem. 28-letni lastnik "sobe pobega" je trenutno v preiskovalnem priporu, saj mu zaradi kršenja varnostnih predpisov in povzročitve smrti zaradi malomarnosti grozi do osem let zapora.

Gasilci so sicer v soboto sporočili, da so bili vzroki za požar napake v električni napeljavi in pomanjkljivi varnostni ukrepi.

Požar je v petek izbruhnil v sobi pobega v mestu Koszalin na severu Poljske. Umrlo je pet deklet, starih 15 let, vzrok za njihovo smrt pa naj bi bila zadušitev. Moškega s hudimi opeklinami so prepeljali v bolnišnico.

Sobe pobega so priljubljena družabna igra, v kateri so igralci zaklenjeni v sobi, iz katere se morajo v omejenem času rešiti s pomočjo vrste namigov.