mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nesojeni Trumpov sodelavec Christie je Trumpovo ekipo v Beli hiši označil za kriminalce, amaterje in nesposobneže

Deli na:
Nesojeni Trumpov sodelavec Christie je Trumpovo ekipo v Beli hiši označil za kriminalce, amaterje in nesposobneže

Chris Christie med Trumpovo predsedniško kampanjo leta 2016. - Foto: arhiv Reporterja

Nekdanji republikanski guverner New Yerseyja Chris Christie je napisal knjigo z naslovom Naj dokončam, v kateri je kritičen do sodelavcev ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Označil jih je za kriminalce, amaterje in nesposobneže, ki mu znajo pihati na dušo.

Christie je leta 2016 kandidiral za republikansko predsedniško nominacijo. Ko ga je Trump z ostalo konkurenco dobesedno povozil, je Christie nemudoma podprl republikanskega predsedniškega kandidata in je nekaj časa celo vodil njegovo tranzicijsko ekipo, dokler ga niso odslovili.

Preden je bil Christie guverner New Jerseyja, je kot zvezni tožilec zaprl očeta Jareda Kushnerja in Trumpov zet tega ni nikoli pozabil. Christie zato ni dobil nobenega položaja v Trumpovi vladi.

S knjigo, ki bo po napovedih izšla konec meseca si je Christie dokončno zaprl vrata v Trumpovo vlado. Odlomke iz knjige so objavili nekateri ameriški mediji, kot je Axios. Christie trdi, da bi bilo za Trumpa veliko bolje, če bi ga obdržal kot šefa tranzicije. Vendar so ga pregnali zaradi Kushnerja. "Storil sem vse kar sem mogel, da moj prijatelj Donald pride v Belo hišo pripravljen, vendar pa je peščica sebičnih posameznikov to uničila," piše Christie.

V knjigi je tudi zapisal, da je Bela hiša polna globoko pomanjkljivih osebnosti, amaterjev, lakomnežev, slabičev ter obsojenih in še ne obsojenih kriminalcev, ki zasedajo delovna mesta, za katera niso bili nikoli primerni.

Trump je po zmagi na volitvah napovedal, da bo zaposlil le najboljše in najpametnejše ljudi. Doslej jih je odpustil četrtino, številne med njimi pa potem označil za nesposobneže in lenuhe.