sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemški policijski sindikat podpira gradnjo ograje na meji z Avstrijo

Deli na:
Nemški policijski sindikat podpira gradnjo ograje na meji z Avstrijo

Foto: Reuters

Prvi mož sindikata nemških policistov Rainer Wendt se je zavzel za postavitev ograje na meji z Avstrijo, da bi tako omejili dotok beguncev v državo. To bi sprožilo verižno reakcijo in bi se za to odločila tudi Avstrija na meji s Slovenijo, je dejal Wendt za Welt am Sonntag.

"Če želimo resnično izvajati nadzor na meji, potem bi morali vzdolž nemške meje postaviti ograjo," je dejal vodja sindikata nemških policistov. Tudi načrtovanih tranzitnih con ne bo mogoče vzpostaviti brez ograje, je prepričan.

Signal "pridite vsi sem" je za Nemčijo nevzdržen, je še dodal. "Naš notranji red je ogrožen. Smo pred socialnimi nemiri. Vsi bi morali zdaj potegniti zasilno zavoro," je še posvaril Wendt in namignil, da je to odgovornost predvsem nemške kanclerke Angele Merkel.

Kanclerka je sicer medtem prispela v Istanbul, kjer se bo sestala s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom in premierjem Ahmetom Davutoglujem, govorili pa naj bi predvsem o begunski problematiki.

V Berlinu so pred obiskom sicer dali vedeti, da Merklova kljub v četrtek doseženemu načelnemu dogovoru med EU in Turčijo o sodelovanju v begunski krizi ne pričakuje hitre rešitve tega vprašanja.

EU in Turčija sta v četrtek sklenili akcijski načrt za ukrepanje v begunski krizi. Ta naj bi predvideval tri milijarde evrov pomoči Turčiji in pospešen proces vizumske liberalizacije v zameno za pomoč pri zajezitvi toka beguncev oziroma migrantov v EU.