zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemški pastor predlaga gratis prostitutke za migrante

Deli na:
Nemški pastor predlaga gratis prostitutke za migrante

Foto: Print Screen

Ideja nemškega protestantskega pastorja Ulricha Wagnerja, ki je marca letos za lokalni časopis Merkur predlagal, naj država prosilcem za azil priskrbi prostitutke, da ne bodo spolno nepotešeni migranti nadlegovali lokalno prebivalstvo, še ni uresničena. Toda spet so se pojavile razprave, da bi bila taka rešitev za Nemčijo dobra, saj se država sooča z vse več posilstvi, ki jih nad domačinkami zagrešijo migranti.

Wagner je spomladi letos povedal, da je na idejo o zastonj prostitutkah za begunce prišel, ko mu je prijatelj povedal, da je v njegovo vas prišlo 100 prosilcev za azil, ki bi lahko nadlegovali domačinke. »Strahovi so lahko upravičeni ali ne, toda strahovi obstajajo,« je razlagal pastor.

Ker še vedno obstaja prostitucija, mediji pa so polni oglasov zanje, Wagner ne vidi ovir, da ne bi tudi na ta način poskrbeli za migrante. Če se financira njihova hrana in pijača ter nastanitev, zakaj se ne bi muslimanom financirali še spolni užitki. Tudi bordelom bi tako naredili uslugo.

Sicer se pastor ni oziral na kritike, češ da ponižuje muslimane. Menil je, da je on svoboden državljan in da svoja mnenja lahko svobodno izraža. Nekdo lahko zameri in je tudi jezen, ampak to je njegov problem, je še dejal pastor.

Razpravo o pastorjevi pomladni ideji je septembra zaradi velikega begunskega vala in povečanega števila posilstev spet obudil spletni portal Deutsche Warnung.