zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Svet

Nemiri pred samostanom, kjer živi bivša žena belgijskega pedofila

Deli na:
Nemiri pred samostanom, kjer živi bivša žena belgijskega pedofila

Foto: Reuters

Pred samostanom na jugu Belgije, kjer po pogojnem izpustu iz zapora po novem živi bivša žena in sostorilka pedofilskega množičnega morilca Marca Dutrouxa, so se včeraj vneli spopadi me protestniki in policijo. Nekateri protestniki so metali kamne in petarde ter napadli policiste, ki blokirajo dostop do samostana v vasi Maronne.

Pred samostanom, kjer zdaj živi "najbolj osovražena ženska v Belgiji" Michelle Martin, se je zbralo okoli 100 protestnikov. Policija je po poročanju belgijske tiskovne agencije Belga aretirala dva človeka.

Belgijsko kasacijsko sodišče je 52-letno Martinovo v torek izpustilo na prostost pod pogojem, da bo bivala v samostanu nunskega reda klaris. Nekdanja osnovnošolska učiteljica je za zapahi prebila 16 od 30 let zapora, na katerega je bila leta 2004 obsojena zaradi sodelovanja pri Dutrouxovih zločinih.

Izpustitev Martinove je naletela na veliko ogorčenje v belgijski javnosti, zato je premier obljubil zaostritev pogojev za pogojni izpust. Po njegovem predlogu bi morali obsojenci prestati najmanj tri četrtine 30-letne kazni, preden bi lahko zaprosili na pogojni izpust, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Loading...