mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Nemci bi deportirali najhujše kriminalce migrante iz Sirije in Afganistana

Deli na:
Nemci bi deportirali najhujše kriminalce migrante iz Sirije in Afganistana

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Notranji ministri nemških zveznih dežel so danes sporočili, da nameravajo spremeniti pravila o deportacijah. S tem bi omogočili vrnitev Sircev, obsojenih težjih kaznivih dejanj, v njihovo domovino, kjer divja vojna, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Obstaja volja za deportacijo kriminalcev v Sirijo in Afganistan," je po srečanju v Lübecku na severu Nemčije dejal vodja konference nemških notranjih ministrov , krščanski demokrat Hans-Joachim Grote. Pri tem je priznal, da bo to težko uresničiti, saj Nemčija v Siriji nima kontaktne osebe. Poleg tega bi morala pred začetkom deportacij o tem potekati razprava v vsaki od zveznih dežel.

Nemčija je deportacije v Sirijo ustavila po začetku sirskega konflikta leta 2011, v katerem je bilo doslej ubitih 370.000 ljudi. Prepoved izgona v Sirijo podaljšujejo vsakih šest mesecev.

Zaradi nekaterih hujših kaznivih dejanj, ki so jih zagrešili migranti, so v Nemčiji vse glasnejši pozivi, naj bo zakonodaja na tem področju ohlapnejša. Tak primer je 24-letni Sirec, ki je lani v Chemnitzu ubil Nemca. Ta umor je sprožil proteste skrajne desnice.

Dobrodelna organizacija za migrante Pro Asyl po drugi strani poziva k podaljšanju prepovedi deportacij za nedoločen čas zaradi katastrofalnih razmer v Siriji.

Po oceni nemškega zunanjega ministrstva v Siriji trenutno ni nobene regije, ki bi jo lahko označili za varno in kamor bi se begunci lahko vrnili brez tveganj.

Loading...