Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemci bi deportirali najhujše kriminalce migrante iz Sirije in Afganistana

Deli na:
Nemci bi deportirali najhujše kriminalce migrante iz Sirije in Afganistana

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Notranji ministri nemških zveznih dežel so danes sporočili, da nameravajo spremeniti pravila o deportacijah. S tem bi omogočili vrnitev Sircev, obsojenih težjih kaznivih dejanj, v njihovo domovino, kjer divja vojna, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Obstaja volja za deportacijo kriminalcev v Sirijo in Afganistan," je po srečanju v Lübecku na severu Nemčije dejal vodja konference nemških notranjih ministrov , krščanski demokrat Hans-Joachim Grote. Pri tem je priznal, da bo to težko uresničiti, saj Nemčija v Siriji nima kontaktne osebe. Poleg tega bi morala pred začetkom deportacij o tem potekati razprava v vsaki od zveznih dežel.

Nemčija je deportacije v Sirijo ustavila po začetku sirskega konflikta leta 2011, v katerem je bilo doslej ubitih 370.000 ljudi. Prepoved izgona v Sirijo podaljšujejo vsakih šest mesecev.

Zaradi nekaterih hujših kaznivih dejanj, ki so jih zagrešili migranti, so v Nemčiji vse glasnejši pozivi, naj bo zakonodaja na tem področju ohlapnejša. Tak primer je 24-letni Sirec, ki je lani v Chemnitzu ubil Nemca. Ta umor je sprožil proteste skrajne desnice.

Dobrodelna organizacija za migrante Pro Asyl po drugi strani poziva k podaljšanju prepovedi deportacij za nedoločen čas zaradi katastrofalnih razmer v Siriji.

Po oceni nemškega zunanjega ministrstva v Siriji trenutno ni nobene regije, ki bi jo lahko označili za varno in kamor bi se begunci lahko vrnili brez tveganj.