nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemce razjezila predvolilna kampanja Berlusconijeve stranke

Deli na:
Nemce razjezila predvolilna kampanja Berlusconijeve stranke

Foto: Reuters

Vodilni nemški politiki so izrazili nasprotovanje kampanji stranke Naprej Italija nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija pred prihajajočimi evropskimi volitvami. Zmotil jih je predvsem plakat z napisom Več Italije, manj Nemčije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vodilni kandidat evropskih socialistov in demokratov na evropskih volitvah Martin Schulz iz nemške SPD je svoje nasprotovanje početju Naprej Italija izrazil v pogovoru za časnik Spiegel. Ob tem pa je ošvrknil tudi nemško Krščansko-demokratsko unijo (CDU).

"Škandalozno je, da sestrska stranka CDU v Italiji vodi predvolilni boj s protinemškimi slogani," je poudaril. Takšni plakati po njegovem uničujejo duh evropske enotnosti. "Nemčija je zelo solidarna država, zato je tak plakat nesramen," je še menil.

Del italijanske politike s strani Nemčije diktirani strogi varčevalni politiki pripisuje krivdo za recesijo v državi. Berlusconijeva stranka se zavzema za temeljito spremembo usmeritve EU.

So se pa od početja stranke Naprej Italija distancirali tudi v CDU. "To ni v redu. Za to nimam nikakršnega razumevanja," je poudaril vodja poslancev stranke v Evropskem parlamentu Herbert Reul.