stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nekdanji ljubimec terorista iz Orlanda trdi, da je šlo pri pokolu za maščevanje

Deli na:
Nekdanji ljubimec terorista iz Orlanda trdi, da je šlo pri pokolu za maščevanje

Foto: Facebook

Ameriška televizija v španskem jeziku Univision je objavila pogovor z moškim po imenu Miguel, ki trdi, da je bil dva meseca ljubimec morilca iz Orlanda Omarja Mateena. Pokol v gejevskem klubu Pulse naj bi Mateen izvedel iz maščevanja, ker je sovražil Portoričane.

Pulse so obiskovali predvsem Latinoameričani in Miguel, čigar priimka zaradi varnosti niso objavili, pravi, da je bil Mateen izjemno jezen na Portoričana, s katerim je spal, kasneje pa izvedel, da je okužen z virusom hiv. To naj bi bil glavni razlog pokola, v katerem je umrlo 49 ljudi, ne pa pripadnost kakšni teroristični organizaciji.

Američan afganistanskega porekla Mateen je bil po izpovedih številnih prič reden obiskovalec kluba Pulse in veliko moških pa tudi žensk trdi, da so bili z njim na zmenkih in v stiku preko družbenih spletnih strani. Miguel pravi, da se je z Mateenom povezal preko Grindrja, to je družabne strani, ki jo homoseksualci uporabljajo za navezavo stikov.

Z Mateenom sta dva meseca spolno občevala po hotelih v Orlandu, nato pa šla narazen, trdi Miguel. Vmes sta se tudi kaj pogovarjala in Mateen naj bi Miguelu prodajal islam kot zelo lepo in ljubečo vero, ki nikogar ne izključuje. Televizija CBS poroča, da so se z Miguelom pogovarjali tudi policisti, ki tega nočejo javno potrditi ali zanikati.

Miguel pravi, da je Mateenova žena vedela, da je homoseksualec, kar naj bi vedel tudi njegov oče Seddique Mir Mateen, ki je sina zato dvakrat prisilil v poroko z žensko. Prva žena mu je ušla, ker jo je pretepal, druga žena pa ima po poročanju ameriških medijev duševne motnje. Mateen po Miguelovih besedah ni bil nikoli nasilen in je le iskal ljubezen.

Mir Mateen pa trdi, da pri sinu ni opazil nobenega znamenja homoseksualnosti, ki si po njegovem mnenju zasluži božjo kazen.

Omar Mateen je med pobijanjem trdil, da je zvest Islamski državi in zahteval konec bombardiranja Sirije in Iraka. Povedal je tudi, da bo podobnih napadov še več.

Enako je v sredo v senatnem odboru za domovinsko varnost povedala Nadia Murad, ki so jo staro 19 let ujeli teroristi IS in jo izkoriščali kot spolno sužnjo. Pripadnica etnične skupnosti Jazidov je dejala, da mora svet uničiti IS, sicer bo podobnih napadov, kot je bil tisti 12. junija v Orlandu, še več.