evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nekdanji levičarski teroristi so danes bančni roparji

Deli na:
Nekdanji levičarski teroristi so danes bančni roparji

Foto: BKA

Nemška policija je v torek sporočila, da je na lovu za tremi pobeglimi nekdanjimi člani levičarske teroristične skupine Frakcija rdeče armade (RAF), ki naj bi bili vpleteni v lanska neuspešna poskusa ropov oklepnih vozil z denarjem. Trojica je osumljena napadov na vozili za prevoz denarja v Bremnu in Wolfsburgu, je sporočila policija.

Levičarka RAF se je razpustila leta 1998, potem ko je tri desetletja v Nemčiji izvajala bombne napade, umore, ugrabitve in bančne rope. Glede na ugotovitve policije pa so trije nekdanji člani RAF lani očitno znova stopili v akcijo.

Potem ko so zamaskirani napadalci junija lani streljali na varovan kombi pred nekim supermarketom v Bremnu, so ugotovili, da so izsledki DNK, ki so jih odvzeli na dveh na kraju zločina zapuščenih avtomobilih, genetsko identični trem nekdanjim članom RAF - Danieli Klette, Ernstu-Volkerju Wilhelmu Staubu (foto v sredini) in Burkhardu Garwegu (foto levo). Ta trojica je po razpustitvi RAF izginila.

Po teh novih ugotovitvah glede DNK tožilstvo sedaj domneva, da je trojica zavarovani kombi za prevoz denarja napadla tudi decembra v mestu Wolfsburg.

Po mnenju tožilstva sicer ti napadi nimajo terorističnega ozadja, temveč naj bi si trojica z naropanim denarjem zgolj skušala zagotoviti nadaljnje življenje v podzemlju. Oba ropa sta spodletela, tako da so roparji ostali praznih rok. V napadih ni bil nihče ranjen.

Sledi DNK trojice so sicer odkrili tudi pri napadu na zavarovan kombi v mestu Diusburg leta 1999.