ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nekdanji direktor Deutsche bank vpleten v Trumpove kredite izvršil samomor

Deli na:
Nekdanji direktor Deutsche bank vpleten v Trumpove kredite izvršil samomor

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Reuters

Nekdanji direktor pri Deutsche bank Thomas Bowers je 19. novembra na svojem domu v Malibuju pri Los Angelesu izvršil samomor. To je že drugi nekdanji direktor omenjene banke, povezan z izdajanjem posojil Donaldu Trumpu, ki je storil samomor. Leta 2014 so v Londonu našli mrtvega Williama Broeksmitha.

Revija Los Angeles Magazine poroča, da je Bowers na položaju ameriškega direktorja upravljanja s premoženjem pred leti potrjeval neortodoksna posojila Donaldu Trumpu. Mrliški oglednik Los Angelesa je sporočil, da se je 55-letni Bowers obesil.

Trump je od Deutsche bank dobil približno dve milijardi dolarjev posojil v času, ko mu nihče drug v ZDA več ni hotel posojati zaradi stečajev.

Trumpov odnos z banko preiskujejo kongresni odbori in pravosodno ministrstvo zvezne države New York. Sumijo, da je nemška banka dobila denar za posojila Trumpu preko Rusije. Druga razlaga je, da se je Deutsche bank prebijala na ameriški trg in si je želela sodelovati z znanimi osebnostmi, kot je Trump in mu je zato posojala denar.

Trump je od Deutsche bank s potrdilom Bowersa npr. dobil 100 milijonov dolarjev za nakup letovišča Doral v Miamiju, čeprav je bil vpleten v sodni spor z isto banko zaradi neodplačevanja posojila v Chicagu.

Broeksmith, ki so ga našli leta 2014 obešenega v Londonu, je bil analitik za derivative in je bil po poročanju Los Angeles Magazine povezan s Trumpom in Rusijo.