milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ne hvala, pravi Merklova Schulzu, ki hoče še eno televizijsko soočenje

Deli na:
Ne hvala, pravi Merklova Schulzu, ki hoče še eno televizijsko soočenje

Nemški krščanski demokrati (CDU) so danes zavrnili pobudo kanclerskega kandidata socialdemokratov (SPD) Martina Schulza, da bi organizirali še eno televizijsko soočenje s kanclerko in predsednico CDU Angelo Merkel.

Schulz je namreč v torek potarnal, da v edinem televizijskem soočenju nista spregovorila o vseh temah, in pozval k še enemu.

Schulz je v oddaji Klartext na nemški televiziji ZDF v torek potarnal, da v soočenju z Merklovo niso nagovorili več točk, ki so za državljane pomembne. "Zato sem gospe Merklovi danes poslal pismo in jo pozval na novo soočenje z mano, tako da bi lahko spregovorila tudi o vseh teh točkah," je dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Vendar so iz CDU sporočili, da je bilo povedano vse. "Angela Merkel je z veseljem sodelovala na soočenju. Tak format se je obnesel in ostanimo pri tem," so zapisali.

Po prvem in edinem televizijskem soočenju med Merklovo in Schulzem je sledilo več kritik, da številni vprašanj niso odprli, drugim pa so posvetili preveč pozornosti. Med drugim niso spregovorili o digitalizaciji, izobraževanju in negi.



Schulz je v pismu Merklovi zapisal, da tudi kanclerka ni bila zadovoljna z izbiro tem. "Državljanke in državljani si zaslužijo obširno razpravo o osrednjih vprašanjih prihodnosti naše države," je zapisal Schulz.

Željo po drugem soočenju so izrazile tudi televizije ARD, ZDF, RTL in SAT.1, ki so prenašale prvi dvoboj. Merklova je to možnost že večkrat zavrnila, tudi pred prvim soočenjem. Drugo soočenje je zato malo verjetno.

Tednik Stern in televizija RTL sta danes objavila novo javnomnenjsko raziskavo Inštituta Forsa pred parlamentarnimi volitvami 24. septembra. V primerjavi s prejšnjim tednom je podpora uniji CDU/CSU padla za eno odstotno točko na 37 odstotkov in je tako na najnižji ravni v zadnjih nekaj mesecih. Podpora SPD pa ostaja pri 23 odstotkih.

Sodeč po anketi bi se na tretjo mesto zavihtela Levica z deset odstotki podpore, sledi skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) z devetimi odstotki, Liberalci (FDP) in Zeleni pa ostajajo pri osmih odstotkih podpore. Neodločenih ostaja še četrtina volilnih upravičencev.