900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ne gre v politiko, general Gotovina bo gojil tune

Deli na:
Ne gre v politiko, general Gotovina bo gojil tune

Foto: Reuters

Upokojeni hrvaški general Ante Gotovina bo slabo leto po oprostilni razsodbi Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju bivše Jugoslavije zaplul v podjetniške vode, danes poročajo hrvaški mediji. Njegovo novo podjetje Pelagos net farma se bo ukvarjalo z gojenjem tun med otokoma Vrgada in Gira na zadrskem območju, piše Slobodna Dalmacija.

Podjetje se je prijavilo na razpis za koncesijo za 60.000 kvadratnih metrov morja, kjer je v kletkah možno vzgojiti do 450 ton tun letno. Otoka Vrgada in Gura sta sicer blizu otoka Pašman, na katerem se je rodil Gotovina.

Kot poroča splitski časnik, je upravna enota v zadrski županiji ugotovila, da podjetje Pelagos ustreza vsem pogojem iz razpisa, zato so predlagali županijski skupščini, naj Gotovini podeli koncesijo.

Soustanovitelj Pelagosa je generalov prijatelj Milan Mandić, ki je sicer tudi lastnik podjetja Jadran-tuna iz Biograda, ki ima ribiške ladje, hladilnice in obrat za predelavo rib. Gotovina bo direktor podjetja, ki je poleg ribištva registrirano tudi za turistične storitve.

Upokojeni general je ena od najbolj priljubljenih osebnosti na Hrvaškem. Mnogi njegovi privrženci so pričakovali, da se bo po oprostilni razsodbi haaškega sodišča ukvarjal s politiko in so bili razočarani, ko je zavrnil takšno možnost.